Lyt til artiklen:

DLG-formand topper bestyrelsesliste: Sikrer hurtig forandring

00:00
Hastighed: ???x
02:06

Headhunterfirmaet Ingvardsen har i Børsen udpeget 10 kandidater med attraktive profiler til morgendagens bestyrelser. En enkelt landmand er med på listen.

Ifølge Børsen skriger danske bestyrelser på folk, der kan omstille virksomhederne til en virkelighed med hurtige og konstante forandringer og udfordringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingvardsen har udpeget henholdsvis en mand og en kvinde inden for fem forskellige fokusområder, og her udpeges mælkeproducent Niels Dengsø Jensen som den mest attraktive mandlige bestyrelseskandidat inden for fokusområdet grøn omstilling.

I Børsen fremhæver headhunteren, at "Niels Dengsø Jensen har stået i spidsen for en bemærkelsesværdig grøn transformation af DLG. Omfanget af tiltag, der understøtter esg-agendaen, er fremragende."

Tillid er vigtigt

I et kort interview i Børsen giver Niels Dengsø Jensen selv nogle bud på, hvad han prioriterer i sit bestyrelsesarbejde. Blandt andet fokuserer han på høj grad af tillid og transparens.

- Tillid er afgørende for samarbejdet i en bestyrelse, ligesom det er vigtigt for direktionssamarbejdet, siger han blandt andet og peger på, at tillid også er afgørende for evnen til at eksekvere.

I interviewet peger han desuden på, at han i sit bestyrelsesarbejde har lært mest af kriser, kommercielle som ledelsesmæssige, hvor der skulle tages store og ofte ubehagelige beslutninger, som skulle eksekveres meget præcist og hurtigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Harvard Business School

Børsen opremser desuden en række af Niels Dengsø Jensens mange bestyrelsesposter og giver et rids af hans karriere siden uddannelsen som landmand fra Vejlby Landbrugsskole i 1987 og etableringens som selvstændig landmand i 1989 til deltagelse i et Agribusiness Seminar i 2015 på Harvard Business School.