Abonnementsartikel

Man kan gøre meget for at skabe et gnidningsfrit forhold til sine medarbejdere og forebygge konflikter. Dette sætter Patriotisk Selskab fokus på i en ny netværksgruppe.

Heldigvis synes de fleste virksomhedsejere, at de har verdens bedste medarbejdere. De er arbejdsomme, de klager ikke, og hvis de alligevel klager over noget, plejer det altid at være til at finde en løsning på problemerne. Og det er jo positivt.

- Faktum er bare, at vi hører om, og hjælper med at håndtere, en del sager, hvor kommunikationen mellem medarbejder og ejer er gået helt skævt, dette desværre ofte med store konsekvenser til følge, konstaterer juridisk konsulent Bodil Just fra Patriotisk Selskab og uddyber:

Det er tit ved ansættelsens ophør, at der opstår udfordringer.

- Bodil Just, uridisk konsulent hos Patriotisk Selskab.

- Det er tit ved ansættelsens ophør, at der opstår udfordringer - det kan eksempelvisvære, hvis man er uenige om opsigelsesvarslet, antal opsparede overarbejdstimer eller hvor meget ferie, der er til gode.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Godt arbejdsmiljø

Det er derfor vigtigt, at der fra start er lavet faste aftaler omkring sådanne ting - og at man generelt sørger for at skabe de bedst mulige arbejdsforhold for sine medarbejdere, argumenterer Bodil Just:

- Det sker naturligvis først og fremmest ved at overholde alle de mange regler vedrørende ansættelse, men det må også anbefales, at man tænker længere end dette. Det handler jo ikke kun om at undgå bøder, men også om at skabe et gnidningsfrit forhold til sine medarbejdere til gavn for alle parter ? så medarbejderne bliver hos virksomheden længe, og så virksomheden får et godt ry, der gør det nemt at skaffe ny arbejdskraft, når der er behov for det.

Patriotisk Selskab er derfor i gang med at oprette en netværksgruppe under titlen 'Ansættelse hele vejen rundt'. I gruppen vil der blive sat fokus på de mange ting, man som arbejdsgiver skal være opmærksom på i forbindelse med sine ansatte.

Bodil Just fortæller, at et par af de mange ting, man skal være opmærksom på, er, at det er arbejdsgivers ansvar, at hans udenlandske medarbejder (fra et land udenfor EU) har en arbejdstilladelse, at det er virksomheden skal have en arbejdspladsvurdering (APV), selvom der kun er én ansat. Når man overtager en virksomhed med ansatte, kan den overenskomst, som den tidligere ejer har indgået, følge med. At der den 25. maj 2018 træder en ny lov om persondata i kraft, som betyder, at der kommer strenge krav om, hvordan virksomheder må håndtere sine medarbejderes personoplysninger - og at virksomheden blandt andet skal indhente samtykke hos sine medarbejdere, til at lønfirmaet fortsat må have adgang til deres personoplysninger, og at der må fremgå billeder af dem på hjemmesiden.