Easy Gripper 2400-2T - sådan kaldes det nyeste teknologiske tiltag hos Super Dæk Service i Brabrand. Dækgriberen er et nyt, nyttigt værktøj, når der arbejdes med store maskiner i landbrugs- og entreprenørbranchen.

Kort fortalt er det en dækgriber med tre arme, der kan monteres på en lastbil med kran, og som kan foretage det store dæksskifte på eksempelvis en gummiged med et minimum af menneskelig håndtering. Det klares nemt med en fjernbetjening og et krancertifikat D.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Mere sikkert og effektivt

- Når vi får besked om, at en gummiged står i en grusgrav og har brug for et dækskifte, så har det før krævet to mand, fordi meget klares ved håndkraft, og fordi et dækskifte på en maskine af den størrelse indebærer en vis sikkerhedsrisiko. Nu kan det klares med fjernbetjening og i sikker afstand fra dækket, der typisk vejer op imod 500 kg, forklarer afdelingsleder Karsten Thorø Lynggaard ved Super Dæk Service i Brabrand, der samtidigt siger, at dækgriberen også sikrer et mere ergonomisk arbejdsmiljø, da håndtering af dækkene godt kan være hårdt for ryggen.

- Ydermere håndteres opgaven hos kunden meget mere effektivt så nedetid på kundens materiel minimeres og samtidig skånes både kundens materiel og også montørerne med det nye værktøj.

- Super Dæk Service har en vision om at være branchens bedste, med fokus på hastighed, købmandsskab og kvalitet overfor kunden, og det mener vi går rigtig godt i spænd med det nye værktøj?, siger Afdelingsleder Karsten Thorø Lynggard.

En skræddersyet løsning

Løsningen er skræddersyet til Super Dæk Services behov og er et unikt produkt på markedet i dag:

- Mange af de dækhåndteringsløsninger, der er på markedet i dag, har kun to arme, og det gør det vanskeligt at komme ind under skærmen på eksempelvis forhjulet. Men med tre arme på dækgriberen har man to arme til at bære og én arm til at styre, og det giver et langt mere stabilt greb, siger produktchef Jens Dalgaard fra Just Easy Tools, der har haft stor gavn af de inputs og den feedback, Super Dæk Service er kommet med i udviklingsfasen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dækgriberen er ikke blevet udviklet på baggrund af gisninger og formodninger, vi som virksomhed kan have om dækbranchen. Derimod er den blevet optimeret ud fra Super Dæk Services ekspertise og viden om hvilke behov, der rent faktisk er, når man står ude i marken og skal foretage de store dækskifter. Så det har været et spændende projekt at samarbejde om, og vi er utrolig glade for resultatet.

En ny teknologisk dækbranche

Karsten Thorø Lynggard har været i dækbranchen i 25 år, og har derfor oplevet en kæmpe teknologisk udvikling gennem årene:

- Jamen førhen foregik det meste jo ved håndkraft, og der var da mange, der blev slidt ned i deres job med så mange dårlige løft. Der kommer mere og mere avanceret udstyr, og jeg ser det som en kæmpe fordel for vores branche, siger Karsten Thorø Lynggaard, der heller ikke er bange for at blive overflødig og for at tabe kampen til maskinerne, for som han siger:

- Så skal der jo nogen til at styre dem.

Easy Gripper 2400-2T er i slutningen af sin testfase nu, og vil i løbet af marts blive helt klar til at blive integreret hos Super Dæk Service permanent. Herefter vil Just Easy Tools markedsføre den internationalt.