Maskinbladet, Sima

Belgiske Joskin viser på Sima 2017 et nyt læssetårn, som minder meget om det, vi kender fra Danmark: Tårnet er monteret forrest på gyllevognen og tårnet ligger hen langs gyllevognens top, læsningen foregår med en centrifugalpumpe i læssetårnets snde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tårnet kan nå ned i fem meters dybde og den hydrauliskepumpe yder en læssekapacitet på 10.000 liter i minuttet, fortæller Christophe Bultot, eksportchef hos Joskin.

Tre forskellige typer

Tårnet kan dreje 360 grader rundt om center og rørdimissionen er 200 millimeter.

Pumpen er hydraulisk drevet og det kræver 120 liter i minuttet fra traktoren hydraulik, for at trække pumpen op på maksimal kapacitet. Tårnet styres med joystick og har tre hydrauliske led.

Foruden tårnet med hydrauliskpumpe, kan Joskin leverer to øvrige ender på det nye pumpetårn: Et sugetårn til vakuum samt et sugetårn til andock-tilslutninger.

Et miks af to pumper

De forskellige tårntyper betyder også, at Joskin gyllevognene nu kan leveres med et miks af centrufigalpumpe og vakuum-pumper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

.- Mange steder i Sverige leverer vi gyllevogne med ren vakuum-teknologi til af- og pålæsning, og det samme gør sig gældende i Tyskland. Det store minus ved disse løsninger er blot, at kapaciteten af aflæsningen ikke er særlig stor, og derfor har vi nu præsenteret en løsning, hvor vi kan kombinerer vakuum og centrifugalpumpe i én løsning, fortæller Christophe Bultot.

Det hele er samet i én enhed, hvor kraftoverføringen fra traktoren går ind i en splitgearkasse, som deler kraften mellem vakuum- og centrifugalpumpen.