Lyt til artiklen:

Fra tysk guld til danske stjerner

00:00
Hastighed: ???x
01:51

Abonnementsartikel

John Deeres eAutoPowr-transmission vandt guld på Agritechnica i 2019, og nu modtager den tre danske Agromek-stjerner.

Herborg Maskinforretning A/S vil på Agromek vise en elektrisk dansk nyhed frem, nemlig John Deeres eAutoPowr transmission. Den elektriske transmission vandt guld på Agritechnica i 2019, og nu modtager den tre stjerner på Agromek 2022.

Transmissionen ligger i en John Deere 8R 410, som også er eneste mulige motorstørrelse til eAutoPowr. Til gengæld findes denne motor- og transmissionkombination også i 8RT 410 der har to bælter, samt 8RX 410 der har fire bælter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

eAutoPowr er en trinløs transmission, hvor den traditionelle hydrostat er erstattet af to elektriske motorer. Den ene motor kan drive traktoren på ren el i første gearområde, mens den anden er koblet sammen med et planetgear, og derved giver den trinløse transmissionseffekt.

Ved at bruge elektriske motor i transmissionen i stedet for hydraulik, reduceres antallet af bevægelige dele betragteligt, og John Deere lover at de børsteløse, kulfri elmotorer er stort set vedligeholdelsesfri. Det har også reduceret støjen i kabinen med 23 procent, til stor fordel for førerkomforten.

- Der gives tre stjerner for anvendelsen af el i denne traktortransmission, da det er et nyt konstruktionsprincip for traktorer. Desuden muliggør konceptet elektrisk træk af tilkoblede redskaber op til 100 kW, skriver Agromek om begrundelsen for stjernerne.

Samtidig med at transmissionen er elektrisk drevet, er der også mulighed for at trække 100 kW effekt bagud via et elektrisk stik. De 100 kW kan for eksempel bruges til hjultræk på en gyllevogn, hvilket John Deere indtil videre har lavet et samarbejde med Joskin om.

Læs mere om den elektriske transmission her:

Elektrisk trinløs transmission nu klar til brug

Se også:

Elektrisk trinløs transmission nu klar til brug