På Agromek 2016 kunne Højbo Maskinstation give håndslag til New Holland-forhandleren J. Hundahl på presser nummer 19 på 14 år.

Presser nummer 19 er samtidigt den første solgte model af den nye RollBaler 125 Combi med integeret wrapper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg skifter presser hvert tredje år, og på nuværende tidspunkt råder jeg over fem New Holland-pressere

- Kristian Petersen, Højbo Maskinstation

- Det er blevet et genvalg til New holland på grund af ballekvalitet, kapacitet og pick-up, fortæller Kristian Petersen, indehaver af Højbo Maskinstation på Limfjordsøen Mors.

Det er kombipresser nummer fem fra New Holland, som nu køres ind på den jyske maskinstation.

- Jeg skifter presser hvert tredje år, og på nuværende tidspunkt råder jeg over fem New Holland-pressere, som strækker sig fra rundballepresser, kombipresser, minibigballepresser, midibugballepresser og bigballepresser.

Ødelægger ingen marker

Kristian Petersen fremhæver blandt andet den gode service fra J. Hundahl, som en anden grund til, at det blev en New Holland-presser igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Desuden er det en fantatisk pick-up, som sidder på kombipresseren. Den er rigtig god til at samle alt materiale op, uden at ødelægge græsmarker, hvilket er noget den er blevet rost for hos mange kunder, fortæller den jyske maskinstationsejer.

Og netop pick-uppen er blevet opdateret til kommende sæson.

Pick-up bredden på den nye presse-serie er vokset til 2,3 meter fra den tidligere 2,10 meter pick-up. Den nye pick-up har nu også mulighed for affjedring, og det er muligt at ændre affjedringen i forhold til underlaget og fremkørselshastigheden.

Under pick-uppen er der nu også kommet et drop-floor, hvor det er muligt at fjerne en tilstopning af materiale mellem pick-up og snitter.

Den nye serie har desuden mulighed for binding med både plastik og net, og wrapper- hastigheden er forøget med 35 omdrejninger i minuttet svarende til 20 procent hurtigere sammenlignet med den tidligere serie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er desuden plads til 10 ekstra folieruller på presseren, foruden de to, som sidder i wrapperen.

Den nye serie strækker sig over tre modeller: Roll Baler 125 og 135 med 1,25 og 1,35 meter diameter på ballerne samt Roll Baler 125 Combi, som er en kombipresser med integeret wrapper. Det er netop en Roll Baler 125 Combi, som vil stå udstillet på Agromek 2016.