Peter From, der driver Rørkærgård ved Haderslev med 150 hektar alsidig planteavl og en årlig produktion på 6.700 slagtesvin klarer sig med kun en enkelt traktor, og nu var det blevet tid til at udskifte den, så efter kun en halv time på Agromek slog han til og underskrev en købsaftale med Kolding Maskinforretning.

Allerede forud for Agromek havde Peter From indledt en dialog med Jens Juhl fra Kolding Maskinforretning om at købe en Claas Axion 810, men aftalen blev først endeligt indgået på Agromek, hvor produktspecialist Lars Johnsen fra den danske Claas-importør deltog for at sikre den rigtige GPS-løsning til traktoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Peter From har også GPS-udstyr på sin nuværende Claas-traktor, men det er et ældre system, tilføjer Lars Johnsen.

- Desuden er den med S10-terminal og fuld RTK på den nye Axion 810, tilføjer han.

Alsidige opgaver

Peter From fortæller, at traktoren skal bruges til alle bedriftens opgaver, da han kun har én traktor. Han har medkøbt sprøjtehjul, og til såarbejdet sænker han dæktrykket i stedet for at bruge tvilling-hjul.

- Det er fordi, jeg kun har den ene traktor, og når jeg skal bruge den til forskellige opgaver, kan jeg ikke på- og afmontere tvillig-hjul hver gang, siger han.

Traktoren kører typisk 1.000 timer om året.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tredje Claas-traktor

Peter From er i øvrigt nærmest opflasket med Claas. Siden 1960'erne har familien haft Claas-mejetærskere og den sidste, inden der første gang blev købt en Lexion, holdt i 28 år.

Han har nu sin anden Lexion, og sin tredje Claas-traktor.

- Jeg har været med lige siden den første Claas-traktor, fortæller Peter From.