Abonnementsartikel

I samarbejde med Seges tilbyder Topdanmark nu alle landmænd med arbejdsskadeforsikring for dem selv og deres medarbejdere rådgivning og sparring hvis uheldet er ude.

Arbejdsliv er navnet på en ny udvidelse, som alle landbrugskunder med en arbejdsskadeforsikring hos Topdanmark nu får med. Dækningen er blevet til i samarbejde med Seges og dækker rådgivning fra en arbejdsmiljøkonsulent i forbindelse med en skade.

Udvidelsen præsenteres på Seges og Topdanmarks stande på Agromek. Henholdsvis H 6040 og D 3358.

- Vi ser samarbejdet med Topdanmark som en unik mulighed for at forebygge ulykker og dermed styrke arbejdsmiljøet i dansk landbrug,

Anne Lawaetz Arhnung, direktør i Seges

- Hvert år modtager vi op imod 250 anmeldelser om arbejdsskader. Det er bare ikke altid, der bliver gjort noget for at skaden ikke skal gentage sig. Og dét vil vi gerne gøre vores for, skal ændre sig, siger Preben Rasmussen, som er forretningsudviklingschef hos Topdanmark.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Gratis besøg

Er en skade anmeldt vil kunden fra nytår blive kontaktet af Topdanmark og få tilbudt en henvisning til Seges. I samarbejde med lokale arbejdsmiljøkonsulenter sendes en konsulent ud til skadestedet og lægger en plan for, hvordan en lignende skade fremadrettet kan undgås. Besøget er helt gratis for landbrugskunden og et godt tilbud for at forebygge personskader fremadrettet samt at få iværksat beredskab ved personskader.

Seges' direktør Anne Lawaetz Arhnung glæder sig over samarbejdet, der vil styrke sikkerheden på landet.

- I Seges arbejder vi for, at udvikle løsninger, der forbedrer vilkårene for de danske landmænd. Derfor ligger det os meget på sinde, at medvirke til, at de danske landbrugsvirksomheder er attraktive og sikre arbejdspladser. Vi ser samarbejdet med Topdanmark som en unik mulighed for at forebygge ulykker og dermed styrke arbejdsmiljøet i dansk landbrug, siger hun.

Rådgivningen er uvildig. Det betyder, at der ikke viderebringes detaljer fra rådgivningen hos den enkelte kunde til Topdanmark.

Bistand i en svær tid

Udover at hjælpe med at forebygge skader, kan rådgiveren også hjælpe med formaliteterne i forbindelse med en ulykke.

- Har man selv eller en af ens ansatte været ude for en arbejdsulykke, kan det være svært at holde hovedet koldt. Men der er meget, man skal have styr på, når Arbejdstilsynet og måske endda politiet dukker op i forbindelse med en arbejdsskade. Konsulenten kan derfor også hjælpe landmanden med papirarbejdet i forbindelse med en arbejdsulykke, siger Preben Rasmussen.

Arbejdsmiljøchef i Seges Helle Birk Domino glæder sig til at kunne få dialogen med de uheldsramte kunder.

- Ulykken vil blive gennemgået med arbejdsgiver og forulykket altid med henblik på at forbedre sikkerheden på bedriften. Mulige forbedrende tiltag vil drøftes, handlingsplan fastlægges og forskellige værktøjer demonstreres. Det er en yderst saglig måde at tage hånd om ulykken, iværksætte et beredskab og forholde sig konstruktivt til forebyggelse af flere lignende ulykker, siger Helle Birk Domino.