Lyt til artiklen:

Webinar zoomer ind på ESG

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Seges Innovation står bag et stort ESG-webinar med titlen "ESG i landbruget - sådan får du succes", det skriver de i en pressemeddelelse.

Her har Seges Innovation inviteret en stribe af landets mest ESG-kyndige hoveder ind i studiet for at give en grundig forståelse af, hvorfor man som landmand skal prioritere arbejdet med ESG-rapporten - både for en selv og for sin virksomhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- ESG handler grundlæggende om at lære sine handlemuligheder at kende. Derfor er det i allerhøjeste grad vigtigt for en landbrugsbedrift, men også for Nykredit som finansiel partner, da ESG-rapporten giver indsigt i, hvordan virksomheden er drevet, hvor den halter, og hvor den er stærk. Hvis du kender dine handlemuligheder, så kan du også udvikle, siger Anette Schelderup, landbrugsdirektør i Nykredit og paneldeltager i webinaret.

Bredt panel

Der er samlet et stort panel til webinaret. Fra den finansielle sektor kom­mer Morten Riget fra Nordea, Anette Schelderup fra Nykredit, og Pernille Stenstrup Christiansen fra Danske Bank, som fortæller, hvilke krav de stiller til ESG-rapportering.

Jakob Lave, direktør for bæredygtig forretningsudvikling i DLG vil sammen med Brian Møller Lauridsen, direktør for Animal Sourcing i HKScan sætte ord på, hvordan de, som aftager af landmandens produkter, ser på ESG.

Panelet ville ikke være komplet uden en landmand, og derfor kommer Henrik Rieks-Pedersen, direktør for Vejgaarden også og fortæller, hvorfor han har set et lys i arbejdet med ESG.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For mig er ESG et klart konkurrenceparameter. Hvis jeg er foran på ESG og dermed dokumen­tationen af, hvad vi gør, så er jeg også foran på konkurrenceevnen overfor danske og udenlandske producenter. Hvis vores bank og kunder tydeligt kan se, at vores virksomhed er drevet ordentligt og leverer produkter af høj kvalitet, så tror jeg også på, at det kan ses på bundlinjen i sidste ende, siger han.

Sidst men ikke mindst vil Ivar Ravn, direktør i Seges Innovation, fortælle om den overordnede indsats på ESG-området og det digitale værktøj ESGreenTool.

Webinaret finder sted 29 februar.