Landbrugsordfører Maria Reumert Gjerding fra Enhedslisten trækker justitsminister Søren Pind i samråd om flere ministeriers håndtering af en aktindsigt søgt af politiko.dk, hvor store dele af vigtige miljøoplysninger er udeladt.

Det skriver politiko.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Først var det Folketinget, som blev vildledt. Og nu er det så medierne, som er blevet forholdt oplysninger, som ikke kunne undtages for aktindsigt,

Maria Reumert Gjerding, landbrugsordfører for Enhedslisten.

Det mener Enhedslisten er vildledning af offentiligheden.

- Der er tale om ren vildledning af offentligheden. Først var det Folketinget, som blev vildledt. Og nu er det så medierne, som er blevet forholdt oplysninger, som ikke kunne undtages for aktindsigt, siger Maria Reumert Gjerding i en pressemeddelelse til politiko.dk.

Ifølge Maria Reumert Gjerding har embedsværket brudt reglerne ved at undlade at forholde offentligheden vigtige oplysninger.

- Men den her nye afsløring viser jo med al tydelighed, at det ikke kuner offentlighedsloven, som forhindrer åbenhed, men at regeringen og dens embedsværk direkte bryder reglerne for at forholde vigtige oplysninger fra offentligheden, siger Maria Reumert Gjerding til politiko.dk.