Sagen om DTU's manglende anbefalinger, som efter DRs oplysninger skulle være blevet udeladt af Fødevarestyrelsens redegørelse af MRSA-sagen.

Nu skriver dr.dk, at ifølge dokumenter, som Danmarks Radio er kommet i besiddelse af, så peger pilen på veterinærdirektør Per Henriksen, som den, der har udeladt DTU's anbefalinger fra forløbet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi må til bunds i denne her sag og vi kan ikke leve med, at ministeren i stor stil blot har forsøgt at tørre ansvaret for denne her skandale af på den tidligere minister.

Maria Reumert Gjerding, landbrugsordfører Enhedslisten

Det har fået både landbrugsordførerne fra både SF og Enhedslisten til at kræve en ny redegørelse fra Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

- Jeg er rasende over, at selveste veterinærdirektøren i har fjernet centrale anbefalinger uden at gøre ministeren opmærksom på det forhold. Det er under al kritik og jeg ser frem til en redegørelse fra Esben Lunde Larsen. Vi skal have ryddet godt og grundigt op efter denne sag. Det skylder vi forbrugerne og det skylder vi også offentligheden, som skal have tillid til embedsværket, siger landbrugsordfører for SF, Trine Torp

Minister må tage ansvar

Enhedslistens landbrugsordfører, Maria Reumert Gjerding, finder det meget alvorligt, at veterinærdirektør har fjernet helt central ekspertanbefalinger om bekæmpelse af MRSA og kræver nu, at Miljø- og Fødevareministeren tager ansvar i sagen og kommer med en ministerredegørelse om forløbet:

- Oplysninger, som DR nu har bragt frem viser med al tydelighed, at Fødevarestyrelsens redegørelse som miljø- og fødevareminister Esben Lunde offentliggjorde i sidste uge, er et udtryk for grov manipulation af forløbet hvor helt centrale ekspertanbefalinger om at bekæmpe MRSA er blevet tilbageholdt for Folketinget og kan kun ses som et forsøg på at rense sig selv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu må ministeren tage ansvar. Vi må til bunds i denne her sag og vi kan ikke leve med, at ministeren i stor stil blot har forsøgt at tørre ansvaret for denne her skandale af på den tidligere minister. Han er som minister underlagt et ansvar for at give Folketinget retvisende oplysninger - også om forløbet i denne her sag. Esben Lunde Larsen må hurtigst muligt fremlægge en ministerredegørelse for forløbet omkring tilbageholdelse af oplysninger for Folketinget, siger Maria Reumert Gjerding.