Til efteråret kan Väderstad levere de liftophængte Cultus-harve med producentens SoilRunner, som er en jord til jord-pakker bestående af U-profil ringe med 575 millimeter diameter.

Det drejer sig om den 4, 3,5 og 3 meters udgave af Cultus stubharven, som arbejder ned til maksimalt 30 centimeters dybde.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Til mindre traktorer

Med den nye pakker vejer harven pludselig 30 procent mindre, end med SteelRunner-pakkeren fra Väderstad.

- Dette betyder, at selv mindre traktorer på 150 hestekræfter let kan køre med den tre meter lange version. På mange markeder i Europa, er liftophængte redskaber på tre meter meget populære, og her er det vigtigt at selv mindre traktorer ikke bare kan køre med harven i jorden, men også løfte den ved enderne, samt køre med den på vejen, fortæller Bernt Mårtensson, produktudvikler hos Väderstad.

Han fremhæver desuden, at jord til jord-pakkeren er attraktiv både på let og sandet jord:

- Jorden sætter sig i den bukkede u-profil, og pakker jorden med jordens egenvægt, dermed tilpasser pakkeren sig den jord, som den anvendes på.

- Jorden efterlades med små kamme, som giver et større overflade areal, og dermed tørrer jorden hurtigere og gør hurtigere marken klar til den efterfølgende såning, fortæller han.