Abonnementsartikel

Amerikansk forsker påviser, at økologisk landbrug kan brødføde hele verdens befolkning

Det har længe været et emne til diskussion, om økologisk landbrug er effektivt nok til at kunne brødføde verdens befolkning.

Kritikere af økologisk landbrug har fremført den påstand, at økologi er mindre effektivt og derfor ikke vil kunne brødføde en større del af menneskeheden.

Hundredvis af videnskabelige undersøgelser viser nu, at økologisk landbrug bør spille en rolle i at brødføde verden

- John Reganold, professor Washington State University

Men det mener den amerikanske professor John Reganold fra Washington State University nu at kunne tilbagevise. Det skriver dr.dk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

40 års studier

Professoren har analyseret 40 års videnskabelige studier af henholdsvis konventionelt og økologisk landbrug. På baggrund af studierne, er professoren ikke i tvivl.

- Hundredvis af videnskabelige undersøgelser viser nu, at økologisk landbrug bør spille en rolle i at brødføde verden, siger John Reganold.

Smider meget væk

Selvom økologisk landbrug er i fremgang, udgår den samlede økologiske landbrugsproduktion blot én procent af den samlede landbrugsproduktion i verden.

- Hvis man ser på produktionen af kalorier pr indbygger, producerer vi mere end nok mad til syv milliarder mennesker i dag, men smider mellem 30 og 40 procent væk, siger John Reganold.

- Så det er ikke kun et spørgsmål om at producere nok, men at gøre landbrugsproduktionen mere miljøvenlig og sikre sig at fødevarerne når frem til de som har brug for dem, forklarer professoren.

esu