Abonnementsartikel

Tue Damsø er blevet valgt som ny formand for miljøorganisationen Det Økologiske Råd.

Tue Damsø afløser sekretariatsleder, Christian Ege, der har været konstitueret formand siden Bo Normander fratrådte i januar 2015.

Med valget af Tue Damsø som ny formand, fastholder rådet sin stærke forbindelse til forskningsverdenen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er uddannet kandidat i miljøplanlægning og er ved at afslutte et ph.d.-studie ved Roskilde Universitet om metoder, virkemidler og fremgangsmåder i den kommunale planlægning for klima- og energiomstilling.

- Jeg er utrolig glad for den tillid bestyrelsen og organisationen har vist mig med valget som formand.

Jeg har fulgt Det Økologiske Råds arbejde i mange år og beundret den faglige tyngde, de bringer ind i miljøpolitiske diskussioner, siger den nyudnævnte formand, Tue Damsø.

Ekstra vigtigt

Tue har tidligere siddet i bestyrelsen i rådet og har desuden en baggrund i det grønne studenterpolitiske miljø, som tidligere formand for studenterorganisationen Grønt RUC.

- Netop nu, hvor Danmark har fået en V-regering, og de blå partier i valgkampen har lagt mindre vægt på en ambitiøs klima- og miljøpolitik, er det ekstra vigtigt, at vi i Det Økologiske Råd påviser, at det er nødvendigt, at Danmark går i spidsen, og at både borgere og erhvervsliv har fordel heraf, siger Tue Damsø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han ønsker særligt at bidrage til rådets klima- og energiarbejde, der allerede er et af organisationens styrkeområder, hvor hans erfaring med vedvarende energi og energiplanlægning kan supplere områder som energieffektivisering og grøn transport.

- Jeg ser frem til vores samarbejde. Tue Damsø vil bidrage med yderligere faglig tyngde og et stærkt engagement, siger sekretariatsleder i Det Økologiske Råd, Christian Ege.