Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Unge landmænd giver Instagram-stafetten videre
De sidste to år har unge landmænd fyldt Instagram-kanalen @derforlandmand med indhold fra deres hverdag for at vise andre unge - og resten af samfundet - hvorfor landbrugserhvervet er det skønneste uanset årstid.Det skriver Innovationscenter for Økologisk Landbrug, der står bag kanalen, i en pressemeddelelse.
Formålet med kanalen er at tiltrække flere unge til landbruget for at sikre, at vi også i fremtiden producerer økologiske fødevarer i Danmark. Og nu søger Innovationscenter for Økologisk Landbrug nye unge landmænd til kanalen.
Kanalen er blevet en stor succes med over 3.200 følgere og med oplag fra stald og mark, der har fået tusindvis af visninger, nogle af dem over 100.000 visninger. Alt sammen takket være de unge, der driver kanalen.
- Vi er vildt imponerede over, hvor meget de unge har udviklet sig undervejs og taget kanalen til sig med personligt og professionelt indhold, der appellerer til at få andre unge med over i landbruget og aflive nogle af de fordomme, man kan have, hvis man som ung ikke selv kender noget til landbruget. Vi har i den grad brug for at sikre et generationsskifte i dansk landbrug, hvis vi fortsat vil have en økologisk produktion af fødevarer i Danmark, fortæller projektleder Jens Peter Hermansen.
Han er chefkonsulent hos Innovationscenter for Økologisk Landbrug, hvor han især arbejder med omlægning og generationsskifte og derfor også har tæt kontakt med de lokale rådgivningscentre og landbrugsuddannelserne.
Fire nye
I stillingsopslaget skriver Innovationscenter for Økologisk Landbrug, at de søger fire unge mellem 18 og 25 år, der har lyst og mod til at vise deres hverdag i landbruget frem til andre. Én af de fem unge, der har stået bag kanalens indhold det seneste år er 20-årige Laura Cecilie Torp Søgaard, der går på Asmildkloster Landbrugsskole og er i praktik hos Tastum Jersey ved Skive.
- Jeg søgte om at komme med på @derforlandmand, fordi det lød som et spændende projekt, og jeg ville gerne prøve noget nyt og anderledes. Det er også vigtigt for mig, at vi får flere ind i faget, fordi jeg selv elsker det, fortæller hun.
- Jeg tror, at man skal vise alle de gode sider af landbruget. Det er jo en livsstil, man vælger til. Jeg tror også, at det vil hjælpe at vise, at man får en ekstra familie, når man arbejder med landbrug. Det har jeg i hvert fald fået, og det er bare mega fedt.
Hun har selv lært meget af at være instagrammer det seneste år.
- Det har været fedt og udfordrende på mange punkter, og man har skullet tænke i helt nye og kreative baner, som jeg ikke har prøvet før. Jeg har fået nye bekendtskaber og meget ny viden især om brugen af Instagram, som jeg måske gerne vil bruge fremadrettet i mit arbejdsliv.
Det er ikke et krav, at man allerede er skarp til Instagram for at melde sig på holdet, for Innovationscenter for Økologisk Landbrug sørger for at oplære og guide de unge undervejs. Ansøgningsfristen er 26. februar.