Abonnementsartikel

Linddana løftede sløret for TP 175 PTO på Agromek 2014. Den traktormonterede flishuggern har fået en flyvende start. Og nu tager den på sommerturné på flere af landets dyrskuer.

Konceptet bag den nye traktormonterede flishugger er slående enkelt. Maskinen er større, stærkere og lettere end sine forgængere. Producenten forklarer, at TP 175 PTO er den første traktormonterede flishugger, der er produceret i højstyrkestål, der er 50 procent stærkere end traditionelt stål. Maskinen er altså stærkere, samtidig med at den vejer mindre end traditionelt konstruerede flishuggere af samme type. Maskinens lave vægt giver en vigtig sidegevinst: Nu kan mindre traktorer og kompakttraktorer fra 40 hk også håndtere en større flishugger.

Flis til eget stokerfyr

Blandt andet er Robert Petersen fra Aabenraa-egnen en glad ejer af sin TP 175 PTO, som han fik leveret i foråret. - Jeg har en større ejendom, hvor jeg har plantet cirka tre hektar med piletræer. Med flishuggeren kan jeg selv høste til flis, som kan gå direkte i mit eget stokerfyr. Og TP 175 PTO passer perfekt til formålet. Den er ikke for stor, ikke for lille - passer perfekt til en mellemstørrelse traktor, forklarer Robert Petersen, der bruger en Ford 4600 til flishugningen.

Todelt knivsystem

Som den første PTO Flishugger i størrelsessegmentet, har TP 175 PTO det innovative knivsystem TP Opticut. Det er et todelt og forskudt knivsystem, der sikrer, at der altid er en kniv i indgreb med træet i flishuggeren. Resultatet er færre vibrationer, en jævnere belastning af maskinen og et lavere brændstofforbrug. Det todelte knivsystem sikrer samtidig en meget ensartet fliskvalitet, hvor knivene kan justeres til at levere flistykkelser fra 4 - 12 millimeter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Flishuggeren er rigtig stabil og god, især når man skal køre lidt længere tid ad gangen. Her oplever jeg en klar forbedring i forhold til den flishugger, som jeg havde før. Og så leverer den i øvrigt en fin og ensartet flis, som både jeg og mit stokerfyr er meget tilfreds med, fortæller Robert Petersen, der bruger mellem 20 0g 25 tons flis om året.

Tre års garanti

Den nye TP 175 PTO er naturligvis omfattet af Linddanas tre års TP Garanti, der dækker alt undtagen sliddele i hele garantiperioden. Samtidig medfølger gratis en TP Servicebox, der indeholder de vigtigste kritiske sliddele til maskinen.

Linddana udstiller på flere af sommerens dyrskuer:

Roskilde Dyrskue, 5.-7. juni

Østjysk Dyrskue, 12.-13. juni

Landsskuet, Herning, 2.-4. juli