Abonnementsartikel

Økologisk Landsforening forventer at salget af økologiske varer vil stige i år og forklarer stigningen med, at forbrugerne interesserer sig mere og mere for fødevarer uden tilsætningsstoffer.

Økologisk Landsforening vurderer på baggrund af tilbagemeldinger fra dagligvarehandlen, at salget af økologiske varer vil vokse med 8-10 procent i 2014 - det er det højeste niveau siden finanskrisen.

- Danskerne interesserer sig mere og mere for rene og sunde fødevarer uden rester af sprøjtegifte og en masse unødige tilsætningsstoffer. Det er blandt andet afspejlet i en stor vækst i salget af økologisk frugt og grønt, forklarer Henrik Hindborg, markedschefen i Økologisk Landsforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han peger samtidig på, at dagligvarehandlen også oplever et voksende salg af økologiske æg, mejerivarer og kød i år.

- Det er udtryk for, at danskerne i stigende grad er optagede af dyrevelfærd, når de køber fødevarer. Ved at vælge økologiske varer, får forbrugerne netop en garanti for, at dyrene har god plads, kommer ud under åben himmel og i det hele taget har forhold, som imødekommer deres naturlige behov.

Henrik Hindborg mener, at salget accelerer nu, fordi danskerne er blevet mere optimistiske omkring økonomien og bevidste om, at de får mere for pengene, når de vælger økologiske varer.

Rekordvækst

Hos Coop har især SuperBrugsen haft rekordvækst i årets første ni måneder, hvor økologisalget er vokset med 11 procent.

Hos Dansk Supermarked oplever man i lighed med de foregående år, at Bilka, Føtex og Netto vækster det økologiske salg betragteligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En to-cifret vækstrate i Føtex skyldes ifølge Føtex' salgsdirektør Jan Larsen en målrettet indsats for at udbrede den gode kvalitet til mere konkurrencedygtige priser.

- Økologi spiller en central rolle i danskernes opfattelse af kvalitet, og i føtex forventer vi, at den stærke udvikling i det økologiske salg vil fortsætte. Vi er derfor på trapperne med en række nye tiltag indenfor det økologiske sortiment, som kunderne vil møde allerede inden for de kommende uger, og som vil gøre økologien endnu mere tilgængelig for vores kunder, siger Jan Larsen.

Danmark er det land i verden, hvor økologi udgør den største andel af det samlede fødevaresalg - ca. 8 procent.