Lyt til artiklen:

Arla dropper Økodag og laver eget event

00:00
Hastighed: ???x
01:25

For første gang bliver økodag afviklet af to seperate aktører, når køerne den 14. april, det skriver Økologisk Nu

For i forbindelse med at Arla meldte sig ud af Økologisk Landsforening i protest mod foreningens visionsoplæg, som blandt andet lægger op til et kraftigt fald i antallet af kreaturer fra 1,5 millioner til 610.000, valgte mejeriet også at gå sin egen vej, når køerne skal på græs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder ifølge mediet, at der kuner 17 gårde, soim deltager i økodag, mens Arla samme dag afholder "Se køerne komme på græs". Og den enegang svækker ikke fejringen af dagen, mener Arlas pressechef Jesper Skovlund.

- Vores ambitioner har ikke ændret sig. Vi er verdens største økologiske mejeri, og vi har stadig behov for at markere, at de økologiske køer kommer på græs, og vi arbejder stadig sammen med Økologisk Landsforening i den forstand, at vi markerer dagen på samme dato som foreningen. Aktiviteterne ude på gårdene bliver også de samme, som de plejer at være, siger han til Økologisk Nu.

Han oplyser desuden, at Arla har 25 værtsgårde med til deres arrangement, og at de snart vil offentliggøre et kort med deltagere.