Opkøb af Getreide AG's grovvareaktiviter skaber ifølge Danish Agro store muligheder for dansk-tysk joint venture.

I 2012 etablerede Danish Agro, Vestjyllands Andel og den tyske grovvarekoncern Agravis et nyt joint venture, DAVA Agravis International Holding A/S, hvorigennem fælles forretnings-aktiviteter i primært Østeuropa skulle udvikles.

Med joint venture-selskabets opkøb af Getreide AG?s grovvareaktiviter tegner det fælles selskab sig nu for grovvare- og maskinaktiviteter i Tyskland, Estland, Letland, Litauen, Polen, Tjekkiet og Ungarn med en årlig omsætning på i alt 12 milliarder kroner.

Styrke og viden

Den store omsætning skaber ifølge koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, helt nye muligheder for det dansk tyske samarbejde, som han ser store perspektiver i.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Fra Danish Agros side har vi en erklæret strategi om, at være en aktiv del af internationale strategiske alliancer, som den vi har med Agravis. Det er en god måde, at udvikle den internationale forretning på, så det sikres, at vi går ind i nye områder og brancher med så meget viden og styrke som muligt. Samtidig er det med til at udligne de risici, der altid følger med nye aktiviteter, siger Christian Junker.

Tillidsfuldt samarbejde

- Med opkøbet af Getreide AG's grovvareaktiviteter har vi et endnu stærkere fælles udgangspunkt for at styrke vores eksisterende og nye forretningsaktiviteter sammen. Vi har ikke et øjeblik fortrudt samarbejdet med Agravis, som bygger på stor tillid. Vi har et fælles mål om at udvikle vores aktiviteter i fællesskab. Det er det, der er kernen i samarbejdet, og som er med til at skabe de stærke resultater, vi ser, siger Christian Junker.

Langsigtet perspektiv

DAVA Agravis International Holding havde i 2013 en omsætning på 3,6 mia. kr. og kom ud af året med et resultat før skat på 75 mio. kr. I forlængelse af det tyske opkøb vil omsætningen i 2015 være i niveauet 12 mia. kr.

- At vi netop i fælleskab køber Getreide AG's grovvareaktiviteter er med til at vise, at vi er gået ind i samarbejdet med Agravis med et langsigtet perspektiv, siger Christian Junker.

Styrket samarbejde

Danish Agro, Vestjyllands Andel og Agravis har i forlængelse af samarbejdet indenfor grovvareaktiviteter også konsolideret samarbejdet indenfor premix- og vitaminområdet. I august købte Danish Agro og Vestjyllands Andel for eksempel 25 procent af aktierne i den tyske premix og vitaminvirksomhed Hamburger Leistungsfutter Gmbh fra Agravis. Samtidig øgede Agravis selskabets aktiepost i Vilomix-koncernen fra 15 procent til 25 procent.

Totalt udgør de tre parters samarbejde inden for alle forretningsområder nu en omsætning på 15 milliarder kroner og de fælles selskaber beskæftiger 1.800 medarbejdere.