- Der er mange initiativer, som er positive for landmændene og fødevarevirksomhederne, og dem vil vi gerne kvittere for. Samlet bevæger planen fødevaresektoren i den rigtige retning, siger Martin Merrild, formand for erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Martin Merrild glæder sig over, at randzonerne halveres fra 50.000 hektar til 25.000 hektar, og at kravet til efterafgrøder går fra 140.000 hektar til 60.000 hektar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landbrug & Fødevarer har hele tiden været imod en generel udlægning, fordi det er en milliard-dyr indsats, der langt de fleste steder ikke har en positiv miljøeffekt. Tilmed har der været kaos om, hvor randzonerne skulle udlægges, og både landmænd og kommuner har været på bar bund. Det er positivt, at vi nu kan se frem til at få ryddet en del af problemet af bordet, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi vil arbejde videre for, at der ikke bliver et generelt krav om randzoner, siger Martin Merrild.

- Nøglen til vækst i fødevaresektoren er, at der kan produceres mere mælk, flere svin og mere korn. Derfor er det springende punkt, at vi hurtigst muligt får sat omsat de gode intentioner til en køreplan for, hvordan vi helt konkret får øget produktionen, og hvordan vi kan indrette en intelligent, målrettet miljøregulering, som muliggør en øget produktion. Det er her der ligger en egentlig vækst- og jobskabelse, siger formand Martin Merrild.