Jan Mousing er blevet konstitueret som direktør for Videncenter for Svineproduktion. Det skriver Altinget.

Tirsdag blev Nicolaj Nørgaard fyret, efter at det kom frem, at der i VSP var sket alvorlige fejl med håndteringen af EU-støtte.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er uacceptabelt og stærkt beklageligt, at Videncenter for Svineproduktion ikke har håndteret støttemidler fra EU korrekt, sagde administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade, i den forbindelse.

Når valget er faldet på Jan Mousing, så skyldes det ifølge Søren Gade, at fejlraten i Videncenter for Landbrug, hvor Mousing er direktør, var langt under, hvad EU kræver.

Jan Mousing skal nu være med til at genoprette tilliden til, at VSP og Landbrug & Fødevarer kan håndtere støtte forsvarligt.

Jan Mousing, opvokset i Østjylland, er uddannet dyrlæge med ph.d. i epidemiologi og økonomi. Han tiltrådte stillingen som direktør for Videncenter for Landbrug 1. februar 2011. Inden han blev ansat som veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen i 2007, var han i to år administrerende direktør i Danmarks Fødevareforskning under Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender.