Det var min egen beslutning ikke at genopstille som formand. Sådan siger Lindhart B. Nielsen, der onsdag aften blev afløst af Erik Larsen som formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion.

Beslutningen kommer i kølvandet på fyringen af Nicolaj Nørgaard, der tirsdag måtte forlade direktørposten, efter at det kom frem, at der var rod i håndteringen af EU-støtte inden for Videncenter for Svineproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sagen har ikke som sådan noget med Lindhart B. Nielsen at gøre.

- Juridisk har bestyrelsen ikke nogen del i det her, og det siger advokatundersøgelsen, siger han til Maskinbladet.dk.

Men den kritisable håndtering af støtte var alligevel en god omend sørgelig anledning til at stoppe som formand.

- Jeg skulle jo stoppe på et eller andet tidspunkt, og så synes jeg, det var bedst for VSP, at jeg stoppede nu, og der kom en anden til. Så er sagen lukket, siger Lindhart B. Nielsen.

- Jeg kender godt betingelserne for sådan noget, som det her. Selvom man ikke har siddet med pengene eller været ansvarlig for dem, så er man bestyrelsesformand, og så har man selvfølgelig også en moralsk skyld i det, der sker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gik selv

Han afviser dermed, at han skulle være blevet tvunget til at forlade posten, som Danske Svineproducenter tror.

- Jeg har taget beslutningen selv, og det har jeg gjort for et stykke tid siden, siger Lindhart B. Nielsen, der valgte ikke at stille op igen onsdag aften, hvor Erik Larsen blev valgt uden modkandidat. Søren Søndergaard blev næstformand.

Danske Svineproducenter har også udtrykt bekymring for valget af Erik Larsen, der kommer fra slagteribranchen. Men det er der ingen grund til:

- Erik har haft en plads, hvor han repræsenterede slagterierne, nu repræsenterer han bestyrelsen, og det er Erik meget bevidst om.

Landet bedste job

Endelig har Danske Svineproducenter krævet, at samarbejdsaftalen med VSP bliver genbekræftet. Det synes Lindhart B. Nielsen kun er fint. Det er altid godt at få bekræftet fusionsaftalen, og det skal nok ske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det går jeg da ud fra. Det er det, der er lagt op, og det blev besluttet på bestyrelsesmødet, og det er det, den nuværende formand skal arbejde med, siger Lindhart B. Nielsen, der understreger, at han "ikke har hørt andet", end at den nye formand nok skal leve op til aftalen".

Og hvad skal Lindhart B. Nielsen så lave nu?

- Jeg har hele mit liv været svineproducent. Det har jeg altid gået meget op i, og nu kan jeg så være der ude lidt længere tid. Det er Danmarks bedste job, siger han.