Abonnementsartikel

Lørdag den 15. juni blev der afholdt MidtWest Farmshow i Skive - med stor opbakning fra egnens maskinhandlere.

Selvom vejrudsigten truede med regn og vind, så kiggende solen af og til frem fra en overskyet himmel, da Region Viborg Landboungdom og Region Viborg 4H for ottende gang bød velkommen til MidtWest Farmshow i Skive lørdag den 15. juni 2013.

Til årets Farmshow var opbakningen ekstra stor især fra egnens maskinforretninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Før vi begyndte at afholde Farmshow, afholdt landboforening hvert år dyrskue i Skive med både maskiner og dyr. Maskinforretningerne har dog ikke været med på udstillerlisten på Farmshow før sidste år, hvor et par enkelte maskinforretninger kom med - men i år er der over dobbelt så mange maskinforretninger på pladsen, fortæller en glad 36 årige Morten Otte, der står for arrangementet Farmshow.

Kæmpesucces

Farmshow blev en bragende succes i år med flere end 2.000 betalende besøgende. Også hos de mange fremmødte maskinudstillere var der en god stemning.

Flere maskinhandler fortalte Maskinbladet, at de vil gøre mere ud af deres udstilling til næste år, hvor maskinudvalget bliver mere bredt. Der blev oplevet interesse både fra fritidsfolket med hus og have, fritidslandmanden med de knap så store behov og fra de topprofessionelle landmænd.

- Vi oplever Farmshowet som en udstilling, hvor landmanden tager hele sin familie med, da der er god mulighed for at underholde hele familien, og man får en god mulighed for at besøge de lokale maskinforretninger og se udvalget. Desuden oplever vi også god interesse fra by-folket, hvor behovet eksempelvis er en plæneklipper eller lignende, fortæller flere maskinforhandlere til Maskinbladet.

Til næste år udvides standpladserne, så der er plads til flere udstillere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et umuligt arrangement uden frivillige

Folkene bag Farmshowet er Region Viborg Landboungdom, som består af Thy-, Mors-, HBL-, Viborg- og Skiveegnens landboungdomsforeninger.

- Desuden spiller Region Viborg 4H også en stor rolle, og hele arrangement bygger på frivillig arbejdskraft, fortæller manden bag arrangementet, Morten Otte.

- Der er cirka 70 frivillige, hvoraf der er 10 til 12, som koordinerer arbejdet, der skal udføres, så det er rart at se så mange mennesker, som kommer og støtter op om vores arrangement.

- Hele drivkraften er virkelig også, når det hele klapper, og tingene lykkes. Så det er skønt at stå her i dag og se, hvordan det hele bare spiller, fortæller Morten Otte.

Der er også gået mange arbejdstimer i arrangementet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis hver af de frivillige har brugt fem timer, så er vi helt oppe på 350 timers arbejde - og det er nok lavt sat, forklarer Morten Otte.

Oprydning lørdag aften

Mens Maskinbladet snakker med Morten Otte, ringer telefonen ofte.

- Ja, der er mange ting, der skal tages stilling til. Lige nu holder cirkus Benneweis og spørger, om de kan komme ind på pladsen.

Dyrskuepladsen lægger nemlig plads til cirkus Benneweis søndag den 16. juni. Derfor skal hele Farmshow ryddes på få timer, efter at arrangement slutter ved 17-tiden.

- Det bliver lidt hektisk, men vi har indgået aftalen med Benneweis om, at de kan komme til allerede i aften. Til gengæld får hver frivillig en fribillet til cirkus - så i morgen, søndag, tager vi alle i cirkus, fortæller Morten Otte.