Abonnementsartikel

Indlagt mælk i alle farestier skal hjælpe smågrisene hurtigere på vej.

Automatisk mælketildeling i farestalden er nu muligt med de nye mælkekopper fra det hollandske firma Ben Wit. Henrik Lønborg Madsen fra 3S har været i Tyskland og se kopperne i funktion, og det har ført til, at 3S nu er blevet forhandler af kopperne i Danmark

- Vi blev inviteret til Tyskland for at se resultaterne i en besætning, der havde haft kopperne i et par år, og det så virkelig godt ud. Søerne lagde med 13 til 16 grise, og fravænnede 13,8 grise pr. kuld uden brug af ammesøer, fortæller Henrik Lønborg Madsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af de første steder, som har valgt at gøre forsøget med kopperne herhjemme, er avls- og opformeringsbesætningen Sølvbakkegård I/S ved Glesborg på Djursland.

 - Det er en af de større satsninger, vi har taget her på stedet, men vi håber selvfølgelig, det er noget, der kommer til at gøre en forskel for vores dyr, siger Peter Kejser, indehaver af Sølvbakkegård.

- Nu er det jo en avls- og opformeringsbesætning, vi er på. Vi kan ikke forvente de samme resultater, som hvis det havde været på en produktionsbesætning, mener Henrik Lønborg Madsen.

Udover at kopperne kan bruges til mælketildeling, er det også muligt at give smågrisene deres første vådfoder, idet en helt tynd foderblanding også kan tildeles igennem kopperne.

Læs mere om mælkekopperne i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 3. maj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk - klik her.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk, eller på 7620 7970.