Lyt til artiklen:

Domino måler grise med ny teknologi i Taiwan

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Domino A/S har netop lanceret PPT-Station - Pig Production Testing-station. Stationen er tiltænkt opformeringen, hvor den for alvor skal hjælpe med data, det fortæller salgskonsulent Alf Kristensen.

- Vi kan teste hver enkelt gris. Op til 20 grise i en sti øremærkes, og så kan vi teste alt. Der er vægt på gris og vægt på foder. Vi ved hvor stor en mængde den får, vi ved hvad den efterlader, og vi kan se, hvad den næste gris så starter med at få, fortæller han og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ren opformering. Den kan bruges til fodertest, så vi kan se, om vi har den tilvækst vi ønsker, for dem, der vil det.

Individuelle vejedata gør hverdagen nemmere og mere effektiv

Se også:

Individuelle vejedata gør hverdagen nemmere og mere effektiv

Øremærkerne er lavfrekvente, og taler sammen med tanspondere, så gylte eller dyr i hundyravlen kan bevæge sig fra PPT og direkte i transponderen, fortæller Alf Kristensen.

- Vi kan lave alle de data, som vi vil have. Vi kan teste, hvordan dén, der gris ter sig, hvis den får den og den mængde foder. Der er mange muligheder. Når vi har en gris, og vi har foderet, så siger vi: "Så længe vi har fantasi, så får vi det data vi vi vil have", siger Alf Kristensen.

Endnu har ingen danske bedrifter bidt til bolle og købt en PPT-Station, men Al Kristensen og Domino har netop sendt hele 48 af slagsen afsted til Taiwan.

Alf Kristensen regner også med at PPT-Station kommer ud og stå i danske stalde.