Abonnementsartikel

Agrocura Finans og Råvarer tager på roadshow rundt i Danmark sammen med Landbogruppen. Der bliver talt renter, råvarer, swap og jordpriser.

Man behøver ikke skænke renten en tanke fremover, lyder det fra Agrocura Finans og Råvarer. Renten er nemlig stendød, siger cheføkonom Jens Schjerning, som ikke mener, landmænd skal omlægge korte lån med lange, fastforrentede lån.

De eneste, der får gavn af låneomlægningerne, er de banker og kreditforeninger, der får gebyr-indtægter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Deflation i vente

- Vi tror, renten forbliver lav de kommende år, hvor væksten i Vesten vil være meget svag og endda negativ i perioder. De allerseneste inflationstal indikerer heller ikke rentestigning, tværtimod truer inflationen med at blive negativ – et deflationsscenario, siger Jens Schjerning i en pressemeddelelse.

- Jeg ser ikke, at renten skal stige inden for den nærmeste fremtid. Jeg har tidligt sagt, at vi skal tre til fem år ud i fremtiden, før renten vil begynde at stige, og det fastholder jeg, siger Jens Schjerning.  

Ejendoms- og jordpriser

Agrocura Finans og Råvarer tager på rundtur i Danmark den kommende tid, hvor der også bliver talt swap-aftaler og kornpriser. På møderne vil Bent Holm, der er direktør for Landbogruppen A&S fortælle om sin opfattelse af, hvordan markedet for landbrugsejendomme ser ud efter at jordpriserne, ifølge Bent Holm, er nået et niveau, hvor jordprisen kan bære de indtægter, de giver.

Agrocuras infomøder bliver holdt i Aabenraa den 5., 12. og 20. marts, Rødkærsbro den 6. marts, Hovborg den 14. marts og Skælskør den 18. marts.