Rigtig mange landmænd vil høre fødevareminister Mette Gjerskov og Landbrug & Fødevarers formand Martin Merrilds bud på, hvordan konkurrence-evnen i branchen bliver forbedret.

Derfor er et planlagt møde i den sønderjyske landsby Agerskov flyttet fra kroen til hallen. Mødet bliver holdt onsdag aften.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi havde planlagt at afvikle topmødet på Agerskov Kro, men tilmeldingerne strømmer ind i disse dage, så arrangementet afvikles i stedet i hallen i Agerskov, lyder det fra en tilfreds Per Grønbæk, der er direktør i Sønderjysk Landboforening.

Landbrugets konkurrenceevne

Emnet for mødet er »landbrugets konkurrenceevne«, og udgangspunktet er holdningen fra Sønderjysk Landboforening om, at den danske konkurrenceevne over for EU er skæv. Skal den fortsætte?

- Det er virkelig et emne, der optager alle landmænd, så det kan ikke undgå at blive en rigtig spændende aften, lyder det fra landboforeningens formand, Christian Lund.

Mette Gjerskov vil blandt andet komme ind på, hvordan dansk landbrugs primærproduktion skal bevares, og hvordan vi fastholder dansk fødevareindustri. Martin Merrild vil også komme med sine bud på, hvad Landbrug & Fødevarer vil gøre for, at vi kan få lige konkurrencevilkår.

Lige efter hinanden

De to topfolk er på programmet på hvert sit tidspunkt, og der er ikke lagt op til en diskussion mellem dem.