Abonnementsartikel

Kraftig regn julen over i Argentina har sat såningen tilbage

Kraftige regnskyl i Argentina over julen, har forsinket såningen af soja og majs. Det skaber spekulationer om hvorvidt der i denne sæson kan produceres nok til at det kan hjælpe med at bringe de højtflyvende globale fødevarepriser ned. Det skriver All About Feed.

Der faldt op til 100 millimeter regn juleaften og juledag, hvilket tvinger producenterne til at endnu engang at parkere deres såmaskiner. De er simpelthen bange for, at de skal synke ned i mudderet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Argentina er verdens anden største majseksportør næst efter USA og den største leverandør af soja-olie og sojaskrå.

- Tilsåningen i det halter bagefter sidste sæsons tilsåning med omkring 20 procent, siger Tomas Parenti, agronom Rosario Futures Exchange.

- Der er megen fugt i lavtliggende områder i hele det centrale majs bælte, forklarer han.

De våde betingelser på Pampassen er dårlige nyheder for de nationer der har kigget mod Argentina med forhåbninger om leveringer, der er nødvendige for at blødgøre de fødevarepriser, som eskalerede i 2012 på grund af det tørre vejr i Rusland, USA og Australien.

Regnen også bremset hvede høsten for 2012/2013. Det argentinske landbrugsministerium skærer sit skøn for 2012/13 hvedeproduktionen ned med fem procent til 10,5 millioner tons, hvilket dog stadig er højere end førende private prognoser, men afspejler skader forårsaget af det våde vejr.