Lyt til artiklen:

Kina har det senste døgn ikke importeret majs og soja

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Abonnementsartikel

I Dagens afgrødekommentar fra Jyske Markets fortæller, at Kina for første gang i meget lang tid ikke har opkøbt hverken majs eller soja til import.

Store globale handelsvirksomheder har ellers spindet guld på netop Kinas import fra specielt USA af majs og soja. Faktisk har Kina i de første 33 uger af denne sæson stået for 64 procent af den amerikanske eksport af sojabønner og 53 procent af de udestående salg. Det skaber høj aktivitet for virksomheder som Bunge, CHS og Cargill. Samtidig er renoveringen af en stor havneterminal ejet af ADM en medvirkende faktor til at sende eksportmarginerne yderligere op, på grund af knap kapacitet.

Men for første gang i lang tid blev der i går ikke annonceret nye eksportsalg af hverken majs eller sojabønner til Kina

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det sparker til de seneste dages rygter om lavere kinesiske aktivitet, og øger de seneste ugers spekulationer om hvorvidt de statslige indkøb er ved at være opfyldt og fremadrettede eksportsalg primært vil vedrøre private importører/crushers, hvilket vil betyde færre og mere sporadiske eksportsalg, lyder det fra Jyske Markets.

De beretter, at sojakomplekset i går reagerede konsekvent på usikkerheden, og det sendte sojabønnerne lavere på fondenes profittagning og øget høstpres. Sojaskrå formåede ikke at gå mod strømmen, og vendte ligeledes snuden nedad, efter onsdag at have ramt de højeste niveauer i 2 et halvt år. Sojaolien faldt ligeledes på gevinsthjemtagning fra store købte spekulative positioner, samt fra presset af nedturen i palmeolien der med 3,3 procent indkasserede det største fald i over 2 måneder. Med lavere kinesisk aktivitet vil sojakomplekset forventeligt komme under pres fra høsten den kommende tid, og eventuelle risikopræmier vil i stigende grad afhænge af det sydamerikanske vejrmarked. Trods de seneste dages likvidering af købte positioner, er der fortsat meget mere at komme efter. I manglen på prisunderstøttende nyheder der kan holde en hånd under fondenes positioner, forventer vi at se mere profittagning fra deres side. 10$/bushel er et psykologisk vigtigt niveau, og bryder vi derigennem, forventer vi at se tekniske salg, og med de hastige prisstigninger vi har set, hedder første støtteniveau 9,50$. Presset vil trække skråen med lavere.