Lely Scandinavia er aktuel på Agromek med en prototype til en firerotors centerrive med variabel arbejds- og skårbredde. Nyheden, Lely Hibiscus 1515 CD Profi, som bliver salgsklar næste år, er foreløbig blevet testet i Danmark, Holland og Tyskland.

Hibiscus'en er opbygget af to hovedrammer, sidefløje og en supportramme i midten. Maskinen klappes ud hydraulisk. Transporthjulene følger med hovedrammerne ud til den ønskede arbejdsbredde og giver maskinen stabilitet, ligesom den er meget kompakt ved vending og rivning i hjørner. Undervognen kan dreje 180 grader, så maskinen får en god jordtilpasningsevne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge producenten er Lely Hibiscus 1515 CD Profi den eneste firerotors rive på markedet, hvor rivearmene bliver på maskinen, og man har en total transport højde på 3,98 meter og en frihøjde på 40 centimeter. Den kan klappes ud fra transport til mark og modsat ved hjælp af betjeningsboksen, så chaufføren ikke skal forlade traktoren.

Maskinen kan justere arbejdsbredden ved hjælp af hovedrammen og teleskoparmene under kørsel. Som den angiveligt eneste på markedet har den dermed en variabel arbejdsbredde på 11 til 14,80 meter og skårbredde fra 1,2 til fire meter. Arbejdsbredde og skårbredde kan justeres fra kabinen.

Formålet med modellen har blandt andet været, at maskinens hjul ikke kører ovenpå og forurener foderet inden det rives, ligesom det har været meningen at lave en kompakt maskine, som er nem at betjene.