Hedegaard Foods samler nu sine svenske aktiviteter i Svenska Lantägg i Skara, som samtidig udbygges markant. Det sker for at styrke virksomhedens konkurrencekraft yderligere på det store svenske marked.

Hedegaard Foods købte sidste år 70 procent af aktierne i Svenska Lantägg AB og erhvervede sig dermed to af Sveriges største produktionsanlæg til sortering og pakning af æg. Godt 1,5 mio. æg behandles dagligt hos de to produktionsenheder i Skara og Hässleholm. Men markedssituationen for æg er under kraftig forandring, og Hedegaard Foods vil nu investere massivt i det svenske marked og på den måde øge sin konkurrencekraft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har brug for en række investeringer på både kort og lang sigt for at kunne vækste yderligere i Sverige og for at stå bedre rustet til fremtiden. Som en del af den proces, er det ikke længere hensigtsmæssigt at drive Svenska Lantägg fra to adresser, siger administrerende direktør Ivan Noes Jørgensen fra koncernens hovedkontor i Hadsund. 

- Produktionen i Hässleholm er klemt inde mellem to jernbanespor og kan derfor ikke udbygges yderligere. Derimod har vi rigeligt med plads ved det svenske hovedsæde i Skara, og derfor har vi valgt at lukke Hässleholm og samle og udbygge aktiviteterne i Skara.

Produktionsfaciliteterne i Skara vil således blive udbygget for at håndtere den samlede produktionsvolumen. Det vil blandt andet ske i form af automatisering og effektivisering af nuværende produktionslinjer samt investeringer i nyt udstyr og nye lagerfaciliteter. En del af medarbejderne i Hässleholm tilbydes arbejde i Skara.

Hedegaard Foods med hovedkontor i Hadsund forarbejder, pakker og distribuerer friske skalæg samt en række kogte og pasteuriserede ægprodukter. . Koncernen har en årlig omsætning på godt 1 milliard kroner.

Hedegaard Foods har i alt fire ægpakkerier i Danmark og Sverige og i alt to ægproduktfabrikker ligeledes i Danmark og Sverige. Hovedmarkederne er Danmark og Sverige, og de væsentligste eksportmarkeder er Færøerne, Finland, Tyskland, Holland og Tjekkiet.