Du har en ubetalt faktura, der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale.

Nyheder

Brændende kærlighed og kartoffelmaskiner i store mængder

7. nov. | Indrykket af GRIMME Skandinavien A/S

Traditionen tro afholder GRIMME Skandinavien deres store landsdemo. På menuen er store kartoffelmaskiner og brændende kærlighed til godt 800 gæster.

Del artiklen:

På en mark ved Feldborg, på en solbeskinnet oktober-dag, ruller de tonstunge kartoffelmaskiner klædt i Grimme-rødt forbi, mens duften af kartoffelmos og flæsk langsomt og forførende nærmer sig næserne på de mange fremmødte til GRIMME Skandinaviens Lands-demo 22.

- Det er et samlingspunkt for os leverandører, men også vores kunder. Vi gør det her for at samle alle de folk vi har inden for kartoffelavl i Danmark. Samtidig har vi jo fået Skandinavien med, så der er også folk fra Norge, Sverige og Finland, fortæller Per Rasmussen, der er salgschef i GRIMME Skandinavien.

Det er efterhånden en gammel tradition, at GRIMME Skandinavien inviterer på brændende kærlighed og maskindemonstration, hvert andet år i oktober.

- Det var cirka omkring 1990, at vi startede med det her. Dengang afviklede vi over to dage, men nu nøjes vi med en, så vi kan koncentrere os 100 procent om det og få flest mulig folk til at komme, siger Per Rasmussen.

Dengang tilbage i 90´erne var det gule ærter, som stod på menuen, men nu er GRIMME's event blevet kendt for brændende kærlighed. En traditionel spise vi vender tilbage til senere.

For i mens snakken går med salgschefen, ruller de nyeste skud på GRIMME-stammen forbi. Heriblandt kartoffeloptageren EVO 280 med hjultræk.

- Det er den største på markedet. Den driver hjulene på optageren med olie fra en pumpe, som aldrig er set større på kartoffeloptagere. Den kan virkelig drive igennem og bliver flagskibet de kommende år, siger Per Rasmussen med stolthed i stemmen.

Og sådan en krabat har en af de fremmødte GRIMME-kunder, Michael Kjeldsen netop købt ind til sit landbrug på Djursland.

- Jamen, det er nok en slags fremtidssikring og så er vi meget interesseret i maskinerne, siger Michael Kjeldsen, og fortsætter:

- Det er egentlig ikke så meget for at se, hvad jeg har købt, at jeg er her i dag, men mere for at være med og støtte op. Jeg synes det er et godt arrangement, siger Michael Kjeldsen.

Stort forarbejde før demo og flæsk
Men sådan en dag som i dag, hvor alt bare ruller og øl og brændende kærlighed er på bordet, den kommer ikke af sig selv. Faktisk ligger der næsten et helt års forberedelse forud for det hele.

- Først så finder vi ud af, hvor vi kan arrangere det. Her ved Feldborg er det rigtig fint. Og så skal vi også have en avler, der gider lægge mark til, siger Per Rasmussen.

Derefter arbejder han og de andre fra GRIMME på at få styr på maskinerne, og her kommer kunderne ind billedet.

- Når kunderne køber en ny maskine, så pakker vi det simpelthen ind i handlen. De kommer her og kører for os, og så får de måske lidt rabat den anden vej. Den ene hånd vasker den anden, smiler Per Rasmussen.

Samtidig er nærmest alle GRIMME-ansatte med til dagen, hvor der bliver løftet i samlet flok.

- Når vi mødes her om morgenen, alle 70 folk i røde jakker, så siger jeg altid til dem, at de ikke bare er der, fordi de bærer den røde jakke, men også fordi der er noget GRIMME-blod i årene på dem. Alle vil det her, siger Per Rasmussen.

Den brændende kærlighed
Og så er det måske meget passende at vende tilbage til den brændende kærlighed.

For traditionen tro, så står folk klar i lange køer udenfor teltet præcis klokken 12, hvor den gode gamle ret bliver serveret med lynets hast.

- Brændende kærlighed opstod ved, at vi havde en god markedsføringsmand, som mente det ville være en god ret, for så kunne det være nabokonen kom med, smiler Per Rasmussen.

I alt er der lavet nok mad til godt 1000 gæster, og det passer meget godt med dagens antal besøgende, der med en kold øl eller vand nyder frokosten i teltet eller tæt på de store maskiner, der også tager en lille pause.

Alle er velkomne
En af dem som for første gang har ladet sig lokke af mad og maskiner er Anders Nielsen, der til daglig driver en maskinstation.

- Jeg har et par Ropa-optagere, så nu vil jeg ud og se om GRIMME's maskiner måske kunne være et alternativ. Jeg er næsten lige kommet, så jeg kan ikke helt fælde dom over det endnu, griner Anders Nielsen.

Og netop sådan skal det være, ifølge Per Rasmussen. Om man er kunde eller bare har lyst til at dele dagen med GRIMME Skandinavien, så er der plads og en tallerken med brændende kærlighed, til dem der har lyst.

- Vi er rigtig glade for alle kunder, der kommer frem. Om vi har set dem før eller ej. Alle er velkomne, slutter Per Rasmussen.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter