Sidste fredag fik samtlige ansatte på Moesgaard Meat i Naur ved Holstebro deres fyresedler. Det betød blandt andet, at 12 slagteriarbejdere mistede deres arbejde. I mandags gik Moesgaard Meat konkurs.

Fra flere kanter har Fødevareforbundet NNF dog fået oplyst, at slagteriet vil starte op igen under navnet Moesgaard Meat 2012 A/S, og at de fyrede medarbejdere er blevet tilbudt genansættelse. Det skriver NFF på deres hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dog mangler slagteriet stadig en autorisation fra Fødevarestyrelsen.

Afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF Midtvestjylland er tilfreds med forlydenderne om, at de fyrede slagteriarbejdere igen kommer i arbejde, men han har fortsat ikke fået nogen direkte henvendelse fra virksomheden.

Han understreger samtidig, at forbundet vil kæmpe for at sikre, at de kommende medarbejdere bliver ansat på ordentlige forhold:

- Vi kræver, at overenskomsten overholdes fra det minut, hvor arbejdet går i gang. Det skal der ikke herske nogen tvivl om. I det nye selskab vil Fødevareforbundet NNF ikke acceptere social dumping. Bliver overenskomsten ikke overholdt, hiver vi slagteriet i Arbejdsretten, skriver han på NFF's hjemmeside.

NNF har tidligere anklaget Moesgaard Meat for bevidst at snyde sine medarbejdere. Læs mere her.