Striden om efterlønnen fortsætter, selv om der efter folketingsvalget er bred politisk enighed om at forringe ordningen markant.

- Fødevareforbundet NNF har besluttet at stævne staten og hive efterlønsreformen i retten. Efter at efterlønnen har været en varm politisk kartoffel i flere år, bliver det dermed op til domstolene at afgøre dens skæbne. Stævningen sker på vegne af de medlemmer, der rammes hårdest af den forringede efterløn, fortæller NNF's formand Ole Wehlast til avisen.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De har indbetalt til ordningen år efter år i forventning om at modtage en ydelse til gengæld. Derfor er det helt urimeligt, at de bliver snydt, siger Ole Wehlast.

Derfor er der ingen vej uden om, besluttede en enig NNF-hovedbestyrelse tirsdag: Sagen må gå rettens gang.

Kirsten Ketscher, der er professor i socialret ved Københavns Universitet, mener, at man godt kan bruge domstolene til at forsvare efterlønnen. Hun vurderer, at sociale ydelser som efterlønnen kan være omfattet af den private ejendomsret.

NNF er parat til at gå hele vejen til Menneskeretsdomstolen og har da også hyret den kendte menneskeretsadvokat Tyge Trier til at føre sagen.