I 2011 inviterede LandboUngdom alle landbrugsskoler til DM i pløjning for landbrugselever. I år gentages successen på Gerdorffslund ved Odder den 26. oktober 2012.

Sidste år deltog Agroskolen, Grindsted -, Bygholm - og Dalum Landbrugsskole i konkurrencen, der blev et stort tilløbsstykke for eleverne, som virkelig gik op i det. De havde lavet bannere, heppekor, slagråb og havde forberedt sig på den praktiske pløjning med et team, der var gode til at samarbejde om arbejdet på traktoren og indstilling af ploven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den sidste test for eleverne var en række teoretiske spørgsmål i almen viden, som eleverne sammen skulle finde svar på. 

- Der var en fantastisk stemning i løbet af konkurrencen, og efter den praktiske pløjning gik dommer Henrik Bovbjerg gennem pløjefelterne med eleverne, så de fik at vide, hvad der var godt, og han gav gode råd til, hvordan de kunne forbedre deres fremtidige pløjearbejde, fortæller Flemming Thorsager, der er ansvarlig for DM i pløjning for landbrugselever. 

- I år forventer vi, at endnu flere skoler vil deltage. Sidste år var det eleverne fra Grindsted Landbrugsskole, der vandt, så det er spændende, om skolens nye elevhold kan gentage successen fra sidste år, siger Flemming Thorsager.