LandboUngdom inviterer nye pløjere til at deltage i Teampløjning ved de lokale og regionale pløjestævner. Teampløjning er for dem, der gerne vil deltage i pløjekonkurrencer, men som helst ikke vil stå alene med det, eller de der gerne vil være aktive pløjere sammen med en kammerat eller veninde.

Teampløjning er ikke for deltagere med konkurrenceerfaring eller stor pløjeerfaring i øvrigt. Et team består af to deltagere, som deler pløjearbejdet ligeligt mellem sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi tilbyder Teampløjning for at sikre en god start med pløjesporten, fortæller Jens Iversen fra Landspløjeudvalget.

Tidligere teampløjer Mads Mark fortæller, at det er en god måde at starte på, for man føler sig mere sikker og kan hjælpe hinanden under pløjningen.

Sikker pløjning

Sikkerheden skal være i orden, når der er to deltagere til at dele en traktor og plov, derfor skal føreren skal have forladt traktoren, inden nogen i teamet stiller på ploven.

På pløjefeltet med ploven i jorden skal føreren have traktoren i frigear, inden der stilles på ploven af den anden deltager.

Storplove

Det er besluttet, at plovene, som anvendes i storplovs klassen, kun må være udstyret med originalt udstyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ændringen betyder, at hvis man stiller op i Storplovklassen, skal man køre med standard og originalt fabriksudstyr. Som udgangspunkt må disse plove kun have udstyr, der kan købes ud fra reservedelsbog for ploven, dog må ploven udstyres med hjemmelavet udstyr, der svarer til fabriksudstyr, det må dog ikke give ekstra fordele. Man må gerne køre med uoriginale dele. Det er tilladt at bruge hydraulisk topstang.

Farmer-/Storplovsklassen

Nu har pløjere med tre og fire-furede vendeplove med fabriksudstyr mulighed for at dyste mod de store plove i storplovklassen frem for at dyste mod de ofte meget modificerede konkurrence vendeplove.

Man kan også fortsat vælge at køre i LU klassen, som tidligere, selv med en storplov og dermed forsøge at kvalificerer sig til EM og NJM. Derfor er navnet på klassen Storplove ændret til Farmer / Storplovsklassen.