Innovativ og dygtig til at drive sin virksomhed var nogle af de ord, som blev hæftet på Jens Holm Pedersen, der blev kåret til Årets Erhvervsfrugtavler 2012.

Jens Holm Pedersen fra Kogsbøllegaard ved Nyborg producerer primært solbær men også ribs, hyben og sødkirsebær.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisen blev uddelt på Brancheudvalget for Frugt og Grønts årsmøde den 29.februar.

I sin begrundelse for valget som Årets Erhvervsfrugtavler, sagde bestyrelsesmedlem Jan Jager blandt andet:

- Årets frugtavler har erkendt, at der er behov for at øge indtjeningsgrundlaget gennem innovation – og ikke kun for egne produkter men også for sine kollegers. Han er af den opfattelse, at erhvervet i en global verden ikke kan overleve ved, at enkelte bedrifter markedsfører sig som individuelle producenter med egne mærkevarer, men at den eneste mulighed for at overleve er ved at hele erhvervet flytter sig og derved kan påvise, at deres produkter har en øget værdi i forhold til konkurrenternes.

Ved siden af arbejdet som frugtavler bruger Jens Holm Pedersen tid på erhvervspolitisk arbejde. Han sidder i produktionsafgiftsfondens bestyrelse under GAU og er formand for afsætnings-organisationen Danske Bær.

Derudover har han siddet i bestyrelsen i det tidligere Dansk Erhvervsfrugtavl og er sidenhen fortsat i brancheudvalget for Frugt og Grønt.