Abonnementsartikel

Yding Smedie afholder temadag, som skal vise nogle af de løsninger, der findes for at radrense og udføre mekanisk ukrudtbekæmpelse i forskellige afgrøder

Yding Smedie holder fredag den 24. februar temadag om radrensning og mekanisk ukrudtbekæmpelse af forskellige afgrøder.

- Interessen for radrensning af majs vokser, og radrensning i majs er ikke kun interessant for økologerne. De sidste par år er flere konventionelle majsdyrkere begyndt at radrense. Nu begynder der også at komme fokus på radrensning af en lang række andre afgrøder, fortæller salgskonsulent Leif Jensen fra Yding Smedie om grundlaget for at afholde temadagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målet med dagen er at fremvise de mange forskellige løsninger, der tilbydes, og samtidig give en faglig sparring på området.

Foruden de traditionelle radrensetyper fra Einböcks program til majs, roer og kartofler fremvises mange alternative radrensemetoder til rækkeafgrøder: Bøjlehakker, børsterensere, rækkefræsere og fingerrensere er blandt det udstillede materiel.

Som en nyhed fremviser Yding Smedie på dagen et kamerastyrings-unit fra engelske Garford Farm Machinery. Denne unit kan monteres mellem traktor og redskab og anvendes til forskellige radrensere. Kamerastyringen filmer i to meters bredde.