Det handler om at være på forkant med udviklingen. I hvert fald for Case Construction, som på dette års Have & Landskab introducerede den hjullæsser 721F, der imødekommer de stadigt stigende miljøkrav. Det er nemlig ikke længere kun et spørgsmål om, hvor stor skovlen er på den nye hjullæsser, eller hvor meget den kan løfte - nu går man også op i, hvor miljørigtig maskinen er.

- Det, der er det specielle ved 721F, er den nye Tier 4 motor, fortæller Kim Damgaard fra Case under udstillingen på Have & Landskab. Han forklarer, at maskinen tilsættes AdBlue, og det nedsætter udslippet af skadelige partikler. AdBlue tilsættes i en separat tank, der som regel skal fyldes hver anden gang, der tankes diesel. AdBlue ryger ikke gennem forbrændingssystemet. Det bliver i stedet tilsat udstødningssystemet lidt før katalysatoren, hvor det nedbryder de skadelige udstødningsgasser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

E-model med facelift

Case 721F er udstyret med en 6,7 liters dieselmotor og fem gear.

- Gearene giver en god arbejdsfordeling, og den er også økonomisk, når den kører på vejene. Derudover holder den farten, når man kører op ad bakke, forklarer Kim Damgaard. Den nye F-model bygger i princippet på den gamle E-model, men den har - med Kim Damgaards ordvalg - fået et "facelift".

- Der er blandt andet kommet bedre komfort i kabinen, hvor støjniveau og udsyn er helt unikt, fortæller han. Derudover har Case 721F fået bakkamera og monitor, og Tier 4 motoren er med til at begrænse brændstofforbruget med op til ti procent. Hele maskineriet vejer cirka 16 ton, når alt udstyret er monteret.

Stort markedspotentiale

- Der er et stort markedspotentiale for den, fortæller Kim Damgaard og understreger, at den allerede er efterspurgt. Faktisk har Case netop leveret de tre første maskiner.

- Øjnene er jo på, hvad der kan køre længst på literen. Og der kan jeg fortælle, at vi er rigtigt godt med, siger han. Den nye hjullæsser lader til at blive populær ved både landmænd og maskinstationer, men Kim Damgaard forudser også, at den bliver efterspurgt til maskinudlejning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den ene af de tre maskiner, som lige er blevet solgt, skal netop benyttes til maskinudlejning, og det hænger sammen med Tier 4 motoren.

- Specielt inde i byerne vil man fremover opleve, at der fra kommunen stilles krav i kontrakten om, at maskinen, arbejdet udføres med, skal have en Tier 4 motor, fortæller Kim Damgaard. Af samme grund var der også stor interesse for maskinen på årets Have & Landskab i Slagelse.

- Herovre ved man godt, at byerne stiller skrappere miljøkrav, siger Kim Damgaard.

Kunderne føler sig trygge

Ifølge Kim Damgaard hænger den store interesse ikke udelukkende sammen med, at der er tale om et godt produkt.

- Der er kommet ro på, efter vi er kommet til Palle Kjærsgaard, fortæller han med henvisning til den noget ombruste tilværelse Case Construction levede i Danmark, inden de blev en del af S. D. Kjærsgaard. Og netop det faktum, at der er kommet ro på, har ifølge Kim Damgaard fået kunderne til at føle sig mere trygge, når de køber et af Cases produkter.