Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

God ledelse skabes ikke med et quick fix

15. nov. 2022 | Indrykket af SAGRO I/S

Der er både trivsel, arbejdsglæde og penge på bundlinjen, hvis man formår at udøve god ledelse overfor sine medarbejdere.

Del artiklen:

- Kurset formidler ledelse på et niveau, hvor jeg kan bruge det i min hverdag som driftsleder. Jeg kan mærke hvordan trivslen øges hos medarbejderne.

Sådan udtaler Marianne Christiansen om det kursus, der løftede hendes ledelseskundskaber op på et nyt niveau. Til daglig er hun driftsleder på Kjargaarden og har ansvaret for den årlige produktion af 36.000 slagtesvin.

Ledelse er et håndværk, som alle kan lære, men det er ikke altid nemt at udøve god ledelse, når man både har travlt med hverdagen og måske har medarbejdere med flere nationaliteter ansat under sig.

Ledelse i praksis

Simon Lauridsen er ledelsesrådgiver i Humano og har bl.a. undervist på erhvervsakademiet i organisation og ledelse. Han har ofte oplevet, hvordan erfarne ledere prøver at udføre det, som de har læst om ledelse i bøgerne, men også oplevet de frustrationer de får, når de alligevel ikke når de forventede resultater. Her er det vigtigt at vide, at ledelsesteori kun rækker et vist stykke.

 - Og det er så her, vi kommer ind i billedet. Der er ikke to ledere eller to bedrifter der er ens. Heldigvis kan alle lære at skabe endnu bedre resultater ved at blive klogere på dem selv og hvad "der virker" for deres medarbejdere, siger Simon Lauridsen

Sammen med Bettina Byskov, der er HR- og ledelsesrådgiver hos SAGRO, er Simon en af underviserne på “Den Praktiske Lederuddannelse”, der starter op med et nyt hold i første kvartal af 2023.

 - Man får et ledelsesmæssigt løft, og når man løbende implementerer værktøjerne i hverdagen på bedriften, vil man kunne aflæse det i medarbejdernes engagement, produktivitet og i sidste ende på bundlinjen, siger Bettina Byskov og fortsætter:

- Vi tager udgangspunkt i konkrete cases fra en travl leders hverdag, så teorien kan udfoldes i praksis. Og så bliver man sat sammen med andre erfarne ledere på uddannelsen, så man skal ikke være nervøs for at være milevidt foran de andre, siger hun.

På kurset får man således praktiske værktøjer til at nå sine mål for optimering af driften, ved at træne sine ledelseskompetencer og man modtager coaching mellem modulerne. Og ikke mindst får man en personlig handlingsplan, som tager afsæt i, hvad man vil fokusere i de seks måneder, uddannelsen strækker sig over.

Blev en bedre leder

En af de tidligere deltagere på forløbet er Marianne Christiansen, der er driftsleder på Kjargaarden og har ansvar for den årlige produktion af 36.000 slagtesvin.

- Forløbet er tilrettelagt, så jeg kan bruge det i min hverdag. Især samtalerne og opfølgningen med medarbejderne er blevet mere konkrete og fokuserede, og det har afspejlet sig i bedre trivsel. Derfor kan jeg klart anbefale forløbet, siger hun.

Hvis man ønsker at læse mere om kurset eller finde tilmelding, kan man følge dette link.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter