Abonnementsartikel

Niels Jørgen Petersen advarer mod den nye regerings planlagte afgifter, der ikke harmonerer med løfterne om bedre rammevilkår for erhvervet

Partierne bag den kommende regering ledet af Helle Thorning-Schmidt (S) har op til valget tilkendegivet, at de ser fødevareerhvervet som en af Danmarks erhvervsmæssige styrkepositioner, som vi skal leve af i fremtiden. De løfter lover Landbrug & Fødevarer at holde regeringen op på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På en række områder har den nyvalgte regering tilkendegivet, at den ønsker at styrke rammevilkårene for erhvervet. Den vil sikre mindre administrativt bøvl, hurtigere sagsbehandlingstider, bedre finansieringsmuligheder, og høje mål for nye forretningsområder som bioenergi og økologi. Det er løfter, vi er glade for, og som vi vil holde dem op på i den kommende tid, siger formand Niels Jørgen Pedersen.

Afgifter er gift for konkurrenceevnen

Men hvis erhvervet skal fastholde og udbygge den store eksport, er der brug for et skarpt fokus på at sikre rammevilkår, der styrker konkurrenceevnen for eksporterhvervene.

- Desværre peger valgoplægget fra Socialdemokraterne og SF i den helt forkerte retning, idet der blandt andet lægges op til at øge en række skatter og afgifter på landbrugs- og fødevareerhvervet. Det er gift for konkurrenceevnen, når danske bedrifter og virksomheder pålægges meget højere omkostninger, end vores største konkurrenter i Europa, der i forvejen har meget lavere lønomkostninger, advarer Niels Jørgen Pedersen.

L&F håber derfor, at en ny regering i god dialog med erhvervet vil finde bæredygtige løsninger, der vil skabe flere jobs og mere vækst i hele Danmark.