Danske Halmleverandører får nu en hjælpende hånd fra DLG med at skabe et beslutningsgrundlag for eventuelt at overtage nogle af de syv varmeværker, som DONG har sat til salg.

Iføge Danske Halmleverandørers formand, Hans Stougaard, vil DLG's rolle være at vurdere de forretningsmæssige muligheder i værkerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- DLG har stor erfaring med overtagelse af virksomheder og kan derfor vurdere, om der vil være fornuft i at overtage værkerne, siger Hans Stougaard.

Han tilføjer, at den tredje part i samarbejdet er Teknologisk Institut, der har til opgave at vurdere værkernes tekniske standard.

Sammen med DLG og TI får Danske Halmleverandører i dag adgang til  DONG's datarum, hvor detaljerne omkring de udbudte værker ligger til gennemsyn. 

Hvis beslutningsgrundlaget viser sig at være bæredygtigt, forestiller Hans Stougaard sig, at de omtalte værker muligtvis kan drives som andelsselskaber med lokale halmleverandører som andelshavere.

- Men det vigtige er, at vi hurtigst muligt får en afklaring. Det vil være ødelæggende for den danske halmbranche, hvis de afsætningsmuligheder, som værkerne repræsenterer, forsvinder, fastslår Hans Stougaard.