Abonnementsartikel

Hans Stougaard fra Danske Halmleverandører er meget positiv efter torsdagens møde med energiminister Martin Lidegaard.

Det var et konkret og positivt møde, Hans Stougaard havde med energiminister Martin Lidegaard torsdag.

Hans Stougaard er formand for Danske Halmleverandører, og han ønskede ministerens vurdering af, om der stadig er grund til at have mennesker og maskiner gående og kørende for at producere halm til energiformål.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fald på 23 procent

Danske Halmleverandører er stærkt utilfredse med, at flere store kraftvarmeværker er i gang med at udfase 23 procent af den danske energihalm til fordel for udenlandsk flis.

- Ministeren er positiv over for at finde løsninger. Det handler om at bruge noget halm, og det er han meget positiv over for. Nu vil han vende med Energistyrelsen, hvordan det kan ske, siger Hans Stougaard.

Gik langt nok

Forud for mødet med den radikale minister havde Hans Stougaard ladet forstå, at han ikke ville være tilfreds med udenomssnak. Han ønskede klar besked. Hans Stougaard mener ikke, at Martin Lidegaard har givet et politikersvar, der kan glide både den ene og den anden vej i forhold til halmleverandørernes ønsker.

- Jeg kan ikke forvente, at han går længere nu. Det vil ikke være seriøst af ham, siger Hans Stougaard.

- Der er mange ting, der er i spil nu, og der bliver arbejdet på flere anlæg, der giver muligheder som erstatning for det halm, der nu bliver erstattet med flis. Det er klart, han skal have mulighed for at undersøge tingene, inden han svarer. Hvis han svarede på stedet, ville han grave fundamentet væk under sig selv eller os andre, siger Hans Stougaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra kritisk til positiv

Han siger, at han var kritisk, da han ankom til mødet i ministeriet, men han var positiv, da han tog hjem.

- Jeg kan godt høre, hvad der bliver sagt, og hvad der ligger bag de ord, der bliver sagt, og det virker helhjertet, når ministeren vil promte vil gå ind, at halmforbruget til energiformål falder 23 procent. Det er også et fald i beskæftigelsen på 23 procent. Ministeren gjorde det klart, at han godt kan se, det ikke er holdbart, siger Hans Stougaard.

Flere svar den 27. februar

Direktøren for Energistyrelsen deltog også i mødet, og Hans Stougaard forventer at få en oplæg, inden Danske Halmleverandører holder generalforsamling i Aarhus på næste onsdag. Så kan han give medlemmerne en mere uddybende forklaring på de muligheder, der – måske – stadig er i halmen.

- Jeg kunne ikke have forventet et mere positivt og mere resultatorienteret svar end det, jeg fik, siger Hans Stougaard.