Lyt til artiklen:

Nature Energy fortsætter jagten efter leverandører på Lolland-Falster

00:00
Hastighed: ???x
01:42

Biogassen har været et varmt emne ikke mindst siden krigen i Ukraine og de efterfølgende sanktioner mod Rusland har været med til at presse prisen på naturgas voldsomt i vejret.

Siden er gaspriserne dog faldt tilbage til normalt niveau igen. Det sammen med blandt andet usikkerheden omkring en kommende CO2-afgift og flere andre faktorer har medvirket et forhandlingssammenbrud på Lolland-Falster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Leverandørforeningen Lolland Falster Biogas og Nature Energy har forsøgt at skabe en aftale, der skulle sikre stabile leverancer af biomasse til Nature Energy, der vil bygge et biogasanlæg i både Guldborgsund og Lolland Kommuner.

Landmænd dropper levering til biogasprojekter på Lolland-Falster

Se også:

Landmænd dropper levering til biogasprojekter på Lolland-Falster

I en skriftlig kommentar til Maskinbladet slår Nature Energys administrerende direktør dog fast, at man fortsat vil arbejde for at lande leverandøraftaler.

- Vores ambitioner om at omdanne organiske restprodukter fra landbrug, industri og husholdninger til biogas på Lolland er intakte, og vi fortsætter nu dialogerne med de enkelte landbrug og øvrige leverandører af biomasser.

- Det kan være svært at få alle ender til at mødes, når der er mange interesser og forhold i spil, men at det ikke lykkedes i denne omgang at lave en samlet, fælles aftale, skal ikke stå i vejen for den grønne omstilling, skriver Ole Hvelplund.

Ifølge Nature Energys hjemmeside producerer selskabet i dag 185 millioner kubikmeter biogas om året. Nature Energy blev sidste år købt af Shell for 14 milliarder kroner. Dengang lød det, at porteføljen blandt andet rummede 14 biogasanlæg og yderligere omkring 30 nye på vej.

Dansk biogasproducent købt af Shell for milliarder

Se også:

Dansk biogasproducent købt af Shell for milliarder