På årets dyrskuer vil besøgende kunne stifte bekendtskab med en ny minilæsser fra tyske Sauerburger. En minilæsser, der primært henvender sig til landbruget med alskens læsseopgaver, bioklip og græsslåning og blandt andet også fejning.

Men den kan også benyttes af anlægsgartnere, stutterier, minkfarme samt til håndværkere og entreprenører til de lidt mindre opgaver, hvor der trods minimal plads er behov for stor kapacitet, oplyser MultiOne Danmark, som har fået forhandlingen af den tyske minilæsser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Minilæsseren er udstyret med Perkins motor og findes foreløbig i fire størrelser – fra 28 hestekræfter i SH200 til 52 hestekræfter i SH500-modellen. Løftekapaciteten varierer fra 1001 kg i den mindste af maskinerne til 1433 kg i den største.

- Generelt for Sauerburger-minilæsserne er, at de er monterede med ergonomisk rigtige joysticks, som styrer læssearmen. Dermed er den ene hånd fri til at styre. Ratstammen kan i øvrigt justeres efter behov. Læssearmen er designet til at opnå store løfte- og pålæsningshøjder og er udstyret med parallelløft, oplyser MultiOne.

Trinløs hastighed

Motoren er placeret i bag og danner dermed modvægt til de belastninger, som håndteres med frontlæsseren. 

Der findes allerede forskellige redskaber til Sauerburger, der har hydraulisk hurtigskift som standard.

Distriktschef Per Hermann, MultiOne Danmark, oplyser, at de nye minilæssere har en række features, der sikrer stor og effektiv kapacitet, og som også byder på god komfort. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sauerburger er et godt supplement til vores andre produkter hos MultiOne Danmark. Dertil kommer, at Sauerburger er et stærkt konkurrencemæssigt kort i forhold til de andre minilæssere, der blandt andet importeres fra Østen. Vi er ikke i tvivl om, at mange ønsker at vælge en rigtig god tysk kvalitet, når vi samtidig problemfrit prismæssigt kan konkurrere med andre mærker fra Østen, siger Per Hermann.