Administrerende direktør i Arla Foods, Peder Tuborgh, er udpeget som et af de tre nye, eksterne medlemmer af Aarhus Universitets bestyrelse. De to andre er museumsdirektør Gitte Ørskou, Kunsten i Aalborg og direktør Lars Rohde, ATP.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De tre nye medlemmer tiltrådte den 1. februar 2011 og afløste Jens Bigum, Arne Rolighed og Johannes Riis. Alle tre stoppede efter at have siddet i to udpegningsperioder, som er det maksimale ifølge vedtægten.

Den afgående formand Jens Bigum er overbevist om, at de tre nye bestyrelsesmedlemmer fra første færd vil være aktiver for Aarhus Universitet.

- Det er tre meget stærke profiler, der er trådt ind i universitetets bestyrelse. De har stor erhvervserfaring inden for de sektorer, de repræsenterer og et godt kendskab til universitetsverdenen. Jeg er sikker på, at de hver især vil bidrage til at styrke Aarhus Universitets position både nationalt og internationalt, siger Jens Bigum.

Den 47-årige Peder Tuborgh startede i 1987 som nyuddannet cand.merc. fra daværende Odense Universitet hos MD Foods ? senere Arla Foods.

Igennem årene har han bestredet forskellige chef- og direktørstillinger i mejerikoncernen ? i Tyskland, Saudi-Arabien og Danmark. Peder Tuborgh er formand for bestyrelsen for Arla Foods Holding A/S og for Arla Foods International A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forud for udpegningen af de tre nye medlemmer er gået en omfattende udvælgelsesproces, hvor universitetets medarbejdere, akademiske råd, aftagerråd og -paneler og nuværende bestyrelsesmedlemmer er bedt om at komme med forslag til nye medlemmer. Derefter har en rådgivningsgruppe med repræsentanter fra universitetets videnskabelige medarbejdere, universitetets repræsentantskab og bestyrelsen, herunder formand Jens Bigum, diskuteret de mere end 50 indkomne forslag til nye medlemmer. Og på det grundlag udpegede en enig bestyrelse i går de tre nye eksterne bestyrelsesmedlemmer.

Aarhus Universitets bestyrelse består af seks eksterne medlemmer, tre medarbejderrepræsentanter og to studenterrepræsentanter.