Først skal papirlisten eller notesbogen opdateres og så skal der faxes eller postes et brev til Registrerings og Ydelseskontrollen, der derefter indtaster oplysningerne ind i det centrale husdyrbrugsregister (CHR).

Lovpligtige indregistreringer til Fødevarestyrelsen har før været et massivt manuelt papirarbejde for de mange tusinde danske landmænd, der har små besætninger med køer, geder eller får.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men snart kan landmanden nøjes med et par klik på musen og registreringen ryger direkte ind i det centrale husdyrsregister. Det oplyser Videncentret for Landbrug, som har udviklet et webdyr, der ifølge videncentret kan klare de lovpligtige registreringer nemt, hurtigt og gratis.

- På websitet kan landmanden bare taste oplysninger ind i et program og dermed have alt den lovpligtige dokumentation samlet der, frem for at skulle føre papirlister. Vi har udviklet ”Webdyr” i samarbejde med Fødevarestyrelsen, der også har fokus på at mindske bureaukratiet for landmændene, siger Kristian Søborg, it-konsulent, Videncentret for Landbrug, Kvæg.

På Webdyr, som går i luften fra marts, kan landmændene indberette lovpligtige oplysninger som for eksempel flytning eller slagtning af et dyr og bestille øremærker.