Kopenhagen Fur har taget hul på en ny auktionssæson, hvor stor international efterspørgsel har sikret fortsat meget høje priser på minkskind. 

Gennemsnitsprisen endte på 341 kroner mod 283 kroner på den tilsvarende auktion i 2009. I forhold til gennemsnitsprisen for den seneste salgssæson er prisniveauet stabilt. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

1,5 mio. minkskind blev solgt på den to dage lange auktion. Omsætningen nåede lidt over 540 millioner kroner.

- Der er vinter i Europa, Rusland og Kina, og det sætter øjeblikkeligt skub i pelssalget. Kina har i de senere år været dynamoen i detailsalget, men Rusland og nu også Europa er igen kommet op i gear. Vi får positive efterretninger fra alle vores hovedmarker, og det lover rigtig godt for den nye sæson, siger salgsdirektør Kenneth Loberg, Dansk Pelsdyravlerforening/Kopenhagen Fur.

Kopenhagen Furs december-auktion er den første af fem i auktionssæsonen, som løber frem til september 2011. I den periode forventer Kopenhagen Fur at udbyde og sælge næsten 21 millioner minkskind – det er ny volumenrekord for verdens største pelsauktionshus. Af de 21 millioner skind er 14 millioner fra den danske pelsdyravl.