Fødevareminister Henrik Høegh (V) håber på at få sat skub i eksporten af danske fødevarer til Kina. Derfor mødes han i disse dage med kinesiske myndigheder i forbindelse med et dansk eksportfremstød, hvor en række større og mindre fødevarevirksomheder deltager. Det skriver Altinget.dk.

Forhandlingerne går blandt andet ud på at få godkendt flere danske slagterier, så der for alvor kan komme gang i eksporten af svinekød.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dag er kun 12 danske virksomheder godkendt, oplyser Fødevareministeriet, og ministerens håb er derfor at få de kinesiske myndigheder til at bløde kravene op, så hver enkelt virksomhed ikke længere skal inspiceres, før de kan blive godkendt. Dette har dog hidtil ikke kunnet lade sig gøre.

Milliard-eksport til Kina

Danmarks landbrugs- og fødevareerhverv har med en årlig eksport på knap fem milliarder kroner en andel på godt 0,6 procent af Kinas samlede eksport af landbrugs- og fødevarer.

Kina importerer landbrugs- og fødevarer for næsten 150 milliarder dollars, hvilket gør Riget i Midten til verdens tredjestørste importør af landbrugs- og fødevarer. Det skriver Dagbladet Børsen.

Danish Crown, Arla Foods, Royal Greenland, Tican og Urtekram International er blandt de deltagende virksomheder i det danske fødevarefremstød i Kina.