Lyt til artiklen:

Danbred eksporterer 2000 grise til Kina

00:00
Hastighed: ???x
02:30

Eksporten af 2000 renracede avlsgrise til Kina markerer en markant milepæl for Danbred, der i flere år har udvidet sin tilstedeværelse på det kinesiske marked, det skriver de i en pressemeddelelse.

Virksomheden har etableret et stærkt partnerskab med East Hope, som er en af Kinas største griseproducenter med besætninger over hele landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De avlsgrise, som Danbred eksporterer, er af høj genetisk kvalitet og sundhedsstatus og vil danne grundlag for East Hopes griseproduktion fremadrettet. I juni 2024 er East Hopes mål at have en produktion med 200.000 søer. Denne eksport er et stort første skridt i retningen af at gøre Danbreds effektive genetik tilgængelig i Kina.

Grisene blev fragtet i to store fly fra Billund Lufthavn i Danmark til Ordos Lufthavn i Kina og derefter transporteret til East Hope Groups faciliteter i Ordos.

- Vi er meget stolte af dette partnerskab med East Hope Group, som er en højt respekteret og professionel partner i den kinesiske griseindustri. Denne eksport viser vores engagement i at levere den bedste genetik og service til vores kunder i Kina og over hele verden, fortæller Torben Aarris, CEO i Danbred.

Kina er et af de største markeder i branchen og et marked i imponerende vækst og udvikling. Danbred har flere gange bevist, at deres effektive grisegenetik passer rigtig godt til det kinesiske marked. Danbred er derfor sikker på, at partnerskabet med East Hope bliver en succes og bidrager til at forbedre produktiviteten og fortjenesten i East Hopes fremtidige produktion.

- East Hope er glade for at modtage grisene fra Danbred, som er et verdenskendt dansk griseavlsselskab med en lang historie og ekspertise. Vi tror på, at Danbreds grise vil forbedre vores produktion og hjælpe os med at nå vores mål om at producere grisekød af høj kvalitet til de kinesiske forbrugere, siger Mr. Guan, Produktionsdirektør i East Hope Group.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samarbejdet og kommunikationen mellem Danbred og East Hope Group har været gnidningsfri under hele eksportprocessen. Som en del af partnerskabet blev en delegation fra East Hope inviteret til Danmark i august for at få et bedre indblik i den danske griseindustri samt deltage i Danbreds On-farm Training program.